Slovenski muslimani izbrali novega muftijo, izbira presenetljiva

Slovenska islamska skupnost sinoči izbrala novega muftijo. Nekoliko presenetljivo so se odločili za Branka Grimsa. Ki je presrečen. Kakšna bo nova usmeritev islamske skupnosti?

Potem ko se je dosedanji mufti Nedžad Grabus odločil, da ima dovolj pisarniške službe in je odprl čevapdžinico v Sarajevu, je islamska skupnost izbrala novega vodjo.

Kot so povedali v skupnosti, so imeli pri izbiri enake težave kot ostale verske kongregacije.

”Mladi niso več versko aktivni, islam jim predstavlja zgolj kulturno povezavo s predniki. Imamo enak problem kot naši katoliški kolegi – mladi raje poslušajo Justina Bieberja kot berejo Koran,’ je povedal tiskovni predstavnik skupnosti.

”Zato smo na tviterju iskali človeka, ki islamu posveča največ časa. In nekdo je našel nekega gospoda Grimsa, ki ga prej nisem poznal, mu pa želim obilico sreče. ”

Grims: novo funkcijo bom opravljal z enako gorečnostjo kot prejšnjo

Z Grimsom smo se pogovarjali prek telefona, saj v Parizu končuje preiskavo požiga Notre Dama.

”Najprej bi se rad zahvalil za izkazano zaupanje. Slovenski islam bom vodil v skladu s svojimi prejšnjimi pogledi na svet. Na moji agendi je recimo obvezna nošnja nikaba, kar bomo poizkusili spraviti tudi skozi parlament,” je povedal Grims, ki se je iz Branka preimoval v Abdulla Rahmana.

”Ostale zadeve pa nekako sledijo programu SDS. Ženskam želim prepovedati možnost ločitve in omejiti njihov življenjski prostor na kuhinjo, prepovedali bomo homoseksualnost. In ostale zadeve, ki jih zagovarjamo socialdemokrati ,” je še povedal Abdull Rahman Grims.

V islamski skupnosti svojo izbiro že močno obžalujejo, vendar pa jim je mufti Grims zvezal roke – pred nekaj urami se je namreč razglasil za kalifa in tako prevzel oblast v Sloveniji.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*