Slovenske čistilke povzročile množična odpuščanja po celem svetu!

Dvig minimalne plače na 940 € (bruto): HSBC odpušča 35.000 ljudi, Deutsche Bank 18.000, Audi 10.000! Bodo čistilke zopet povzročile zlom nepremičninskega trga?

Še dva meseca ni od dviga minimalne plače na 940 evrov (bruto), svetovno ekonomijo pa že pretresajo posledice te zgrešene odločitve naše države.

Iz ene največjih bank na svetu HSBC tako poročajo o množičnih odpuščanjih, brez dela bo ostalo kar 35.000 delavcev iz azijskih poslovalnic.

Direktor banke Noel Quinn je v izjavi za medije povedal: ”Upam, da slovenskih čistilk med spanjem ne bo preveč motilo 35.000 brezposelnih, ki jih imajo na vesti. Čeprav se na njihove jahte v Monte Carlu najbrž ne bo slišalo kruljenja praznih želodcev otrok odpuščenih delavcev.”

O množičnih odpuščanjih poročajo tudi z drugih koncev sveta: v avtomobilski industriji bo ob službe več deset tisoč ljudi, ameriški Walmart napoveduje reze pri številu zaposlenih, prav tako novomeški Revoz in velenjsko Gorenje, razlog pa je povsod enak: zaradi dviga plač čistilkam je na svetu zmanjkalo denarja.

Ekonomisti pa že svarijo pred še hujšo katastrofo, saj bi lahko čistilke z novim kapitalom preplavile trg nepremičnin, kar bi se lahko končalo v poku nepremičninskega balončka in še hujši recesiji od prejšnje.

Še vedno so namreč živi spomini na leto 2008, ko je Slovenija dvignila minimalno plačo na 700 evrov, čistilke pa so nato kreditno nesposobnim revežem izdajale visoke hipotekarne kredite, na drugi strani pa so prek zapletenih finančnih instrumentov stavile na padec nepremičninskega trga.

V zaporu ni končala niti ena čistilka.

Komentarji: 2 "Slovenske čistilke povzročile množična odpuščanja po celem svetu!"

  1. Saint Pepsi | 20/02/2020 ob 13:05 | Odgovori

    Ok to ni popolnoma res, naša čistilka je iz smeti ukradla posušen krajec kruha in dobila 30 let aresta. Zdaj je deležna takšnih ugodnosti, kot so topla hrana, dostop do dnevne svetlobe in ura časa s sorodniki dvakrat mesečno. Katastrofa! Mi podjetniki ne moremo konkurirati tem pogojem!

    • To je res, občasno se katero tudi spravi v čuzo, vendar pa je to bolj izjema kot pravilo.

      Imate pa seveda prav, dvotirni sistem pravice deluje s polno paro tudi v zaporu!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*