Slovenska vojska v nakup ušesnih čepkov in motivacijskih kaset Smiljana Morija

Generalštab želi zaščititi vojake pred zbadljivkami, nesramnostmi in hudobijami. Zaskrbljujoča vest z Bližnjega vzhoda: Hezbolah naj bi googlal slovenske kletvice!

Ministrstvo za obrambo je danes sporočilo, da bo 780 milijonov investicij v vojaško opremo preusmerilo v nakup ušesnih čepkov in motivacijskega materiala.

Denar je bil sprva namenjen nakupu pehotnega orožja, oklepnih vozil in helikopterjev, po nedavni bitki z Big Band jazz orkestrom pod vodstvom majorke Jadranke Juras, kjer je bilo psihično poškodovanih 26 slovenskih vojakov, pa se je generalštab odločil, da je potrebno okrepiti tako protizvočno obrambo kot tudi samozavest vojakov.

Minister za obrambo, Matej Tonin: ”Del denarja bo šel v nakup ušesnih čepkov, s katerimi bomo preprečili, da bi vojaki prišli v stik z grdimi besedami in žaljivkami. Sredstva pa bomo namenili tudi nakupu motivacijskih kaset Smiljana Morija, upamo, da bodo naši vojaki tako postali psihično bolj odporni na brutalen svet zunaj vojašnice.”

Po porazu v bitki z armado majorke Jurasove so Slovenci vojakom množično pošiljali kakav, odeje in plišaste igrače, ministrstvo pa sedaj išče trajnostno rešitev slabe psihične obrambe Slovenske vojske.

Medtem so ameriški obveščevalci objavili zaskrbljujočo vest z Bližnjega vzhoda: borci Hezbolaha naj bi se prek aplikacije Google Translate množično učili slovenskih kletvic in žaljivk, ki jih bodo zagotovo uporabili pri verbalnih napadih na našo vojsko.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*