Slovenijo zajeli protesti: NOČEMO iz Iraka!

Po trgih in ulicah odmeva ”Irak je naš!” in ”Več za Nato, manj za upokojence!” in ”Halo? Bela hiša? Borut tukej, a grem lahko na WC? Ne? OK, bom počakal.”

Potem ko je kontraadmiral Borut Pahor po iranskem napadu odpoklical slovenske vojake iz Iraka, so se na ulice zgrnile množice državljanov, ki zahtevajo takojšen preklic tega ukaza ter splošno mobilizacijo slovenske mladine ter jasno sporočilo ZDA, da jim v uporabo predajamo nekaj tisoč svežih fantov in deklet, naj jih pošljejo v katero koli sranje jim je po volji.

Na Trgu republike pred parlamentom se je zbralo prek 15.000 protestnikov, ki s transparenti in vzkliki našemu parlamentu sporočajo, da je Irak zibelka slovenstva, zaradi česar ga moramo braniti za vsako ceno.

Eden od protestnikov je za Norokravo povedal: ”Imamo dovolj denarja, da smo upokojencem za 1,5 odstotka dvignili pokojnine, nimamo pa denarja, da bi mojemu sinu kupili opremo za bombnega tehnika in ga poslali v Irak! Sramota!”

Oglasil se je tudi brigadir Dimitrij Rupel, ki je Pahorja prav tako pozval, naj prekliče svoj ukaz: ”Že 17 let v Iraku iščemo orožje za množično uničenje, neumno bi bilo, da se sedaj vdamo.”

Koga bo torej poslušal kontraadmiral Pahor: vojaško industrijo, ki želi mir v Iraku in pošilja naše fante domov, ali ljudstvo, ki hoče kri?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*