Slovenijo dosegel konvoj zaščitne opreme: voščenke, igralni avtomati in sokovi

Toninova mama za popoldan napovedala še dostavo tempera barvic, Joc Pečečnik v UKC namestil elektronsko ruleto, medicinska sestra Meri pristala na beraški palici.

Slovenija danes diha nekoliko lažje, saj nas je dosegel prvi večji konvoj zaščitne opreme, ki ga je naročila vlada v sklopu nujnih javnih naročil.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se je v skladišče opreme pripeljal na kolenih tovornjakarja, je za zbrane medije povedal: ”Na področju dobave zaščitne opreme se končno premika. Čakamo še dostavo hrane za male živali in smo dobri za dva tedna. Sedaj pa mi je tovornjakar obljubil, da bom lahko pohupal.”

Oglasila se je tudi mama Mateja Tonina, Robert Mugabe, ki je povedala, da so skrbi Slovencev glede manjka tempera barvic odveč: ”Tovornjak je na poti, šoferja spremlja moj sin Matejko, pa sta naredila manjši ovinek. Mateju so bili od nekdaj všeč tovornjaki, pa žal nikoli ni imel potrebne koordinacije med možgani in telesnimi udi, da bi naredil izpit.”

Dobesedno lažje pa dihajo tudi v UKC-ju, kjer so bili v zadnjih dneh že prav nervozni zaradi pomanjkanja respiratorjev.

Joc Pečečnik je končno dostavil avtomatsko ruleto in elektronski poker.

Medicinsko osebje je prve bolnike že priklopilo na igralniške avtomate, 82-letna bolnica je tako pri blackjacku ”oropala hišo”, nato pa žal umrla zaradi komplikacij pri zdravljenju korone.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*