Slovenija odeta v črno

Skrušeni obrazi, prazni pogledi jok in solze, pomešane z jezo. To so prizori, ki jih spremljamo po državi danes. Po včerajšnjem vetu državnega sveta na ukinitev dodatka za delovno aktivnost.

Prah in smrad po razpadanju povsod okoli nas, kot da bi gledali skozi okno Zemljine prihodnosti v čas, ko bo zaradi smrtonosnega virusa konec civilizacije, človeško življenje pa bo vredno manj od litra vode. Vendar to ni prihodnost, to je tukaj in zdaj, v centru Evrope. Se opravičujemo, zaneslo nas je, na smetišče smo nesli staro robo, sedaj pa na članek.

Celotna produktivna Slovenija danes žaluje, Gospodarska zbornica Slovenije in Slovenian Business Club pa sta razglasila tridnevno žalovanje.

Število žrtev včerajšnje tragedije, ki jo je s polavtomatskim vetom povzročil državni svet (DS), še ni znano.

Znano pa je, da bo danes na desetine slovenskih managerjev ob 17:00 prišlo domov, kjer jih bodo pričakali otroci in jih vprašali: ”Ati, zakaj brezdomec ob nakupu litra vina plača več davka kot tvoje kajmansko podjetje? In zakaj pri sošolki doma nimajo za kruh, čeprav starša delata več od tebe?”

Kako naj starši tem otrokom razložijo, da so nam državo ugrabili brezdomci, matere samohranilke in lenuhi, ki delajo?

Usoda Slovenije je sedaj zopet v mehkih rokah, ki nimajo trde kože in ogabnih žuljev, parlamentarcev – bodo uspeli na stran postaviti svoje razlike in skupaj zavihteti macolo, ki bo udarila po zadnjem žeblju v krsto revnih?

Jap, 100 %, ni problema.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*