Slovenija odeta v črno: sodišče dokončno uničilo male podjetnike!

Sodniška Cosa Nostra na kolena spravila Electo Holding, startup z enim zaposlenim, brez denarja za prostore in zgolj s skromnim poštnim nabiralnikom. Medtem politični izbranci kradejo kot srake.

Počivaj v miru, malo podjetništvo (25. 6. 1992 – 18. 11. 2019).

Včeraj je višje sodišče v Ljubljani, ki mu je predsedoval don Vito Corleone, razsodilo, da mora startup Electa Holding pohlepnim upnikom vrniti sedem milijonov evrov!

Spomnimo: startup Electa Holding je podjetje vizionarskega podjetnika Damjana Jankovića, ki se je ukvarjal z razvijanjem novih pogonov za vesoljska plovila, nanotehnologijo ter spreminjanjem nezazidljivih parcel v zazidljive.

Šlo je za pravo hollywoodsko zgodbo: Janković je podjetje vodil iz svojega stanovanja in garaže, saj je ves denar vložil v inovacije – ni imel ne poslovnih prostorov, ne internetne strani, ničesar, razen skromen poštni nabiralnik, ki danes samotno visi na bloku neke ciprske poslovne stavbe.

Sledila tipična slovenska zgodba: naročniki mu niso plačevali storitev, on ni imel denarja za podizvajalce, včeraj pa je sledil še udarec s sodnim kladivom po zadnjem žeblju v krsto Electe Holding.

Slovenija tako zaradi podjetništvu neprijazne klime izgublja vodilno podjetje na področju vesoljske tehnologije, obenem pa bo v državi tako rekoč nemogoče spremeniti status parcele.

Podjetništvo, počivaj v miru!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*