Slovenija in Madžarska ponudili azil padlim kipom

Po svetu se širi nestrpnost do rasistov, sužnjelastnikov in antisemitov. Orban in Premier odprla meje: belgijski kralj Leopold II že jezdi na vzhod, Mussolini dobil začasen azil v Kopru.

Pred tedni so svet zajeli protesti skrajnežev, ki so v nemirih umorili in poškodovali že več kipov rasistov, sužnjelastnikov in drugih velikanov zgodovine.

Včeraj pa sta madžarski premier Viktor Orban in slovenski Premier v skupni izjavi povedala, da sta ljudski republiki Madžarska in Slovenija v skladu z mednarodno konvencijo o zaščiti antisemitskih, sužnjelastniških rasistov pripravljena sprejeti preganjane kipe.

”Noben kip ne sme trpeti zaradi svojih političnih prepričanj, barve kože, veroizpovedi ali genocidov, ki jih je morda zagrešil v preteklosti. Slovenijo in Madžarsko krščanske vrednote zavezujejo k pomoči tem skulpturam, nenazadnje je že Jezus rekel – bil sem kip genocidnega manijaka in ste me sprejeli,” sta povedala voditelja.

Ta teden se bodo države Višegrajske skupine dogovorile za napotitev večih vojaških ladij poslali pred obalo ZDA, kjer bodo pri prečkanju oceana pomagale bronastim kipom sužnjelastnikov, ki so v teh časih najbolj na udaru.

Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi kip Benita Mussolinija, ki so ga v navalu nestrpnosti porušili prebivalci mesteca Bolzano, že dobil azil v Kopru, lokalni prebivalci so se mu že integrirali oz. so se internirali.

Komentarji: 1 "Slovenija in Madžarska ponudili azil padlim kipom"

  1. Saint Pepsi | 22/06/2020 ob 13:02 | Odgovori

    Podpiram pod pogojem, da se jasno potegne črta pri kipih iz bazalta.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*