Slovenija, dežela ”pravice”: reševalcu na motorju samo 310 evrov kazni!!!

Včeraj v Ljubljani huda prometna nesreča, kjer je bil poškodovan reševalec motorist. Za predrzno vožnjo dobil smešno nizko kazen. V drugih novicah: gasilec kaznovan, ker je vstopil v gorečo hišo. Obtožen vloma.

V Ljubljani se je včeraj zgodila prometna nesreča, kjer je reševalec na motorju (na nujni vožnji) zapeljal v križišče pri rdeči luči in tako izsilil prednost drugemu vozniku.

Za to nepremišljeno in skrajno predrzno dejanje bo kaznovan s samo 250 evri in petimi kazenskimi točkami, ker je prevozil rdečo, in 160 evri in tremi kazenskimi točkami, ker je izslili prednost. Banda lopovska!

Je čas za višje kazni?

Javnost se pri tem sprašuje, če je morda čas, da se osebam, ki za svoje soljudi vsakodnevno tvegajo življenje, dvigne kazni.

Medtem ko je sodni sistem pri navadnih državljanih alla Zoran Janković izjemno učinkovit in hiter, pa se reševalce in gasilce pogosto obravnava kot višjo kasto.

Ljubljanski redarji jim recimo pošiljajo kazni za prehitro vožnjo, oni pa jih enostavno ignorirajo (potem ko morajo vsakič posebaj dokazati, da so bili na nujni vožnji).

Kako naj ustavimo cestne divjake?

Javnost bi lahko preplavila vladni mailbox (info.ukom@gov.si) s pozivi, naj se reševalcem, policistom in gasilcem na nujni vožnji ob prekrških vzame otroke in imetje, njih pa naj se izžene iz države.

Kdo je bolj pomemben za našo družbo – nek reševalec na motorju ali gospod Ivan Zidar, ki je za administrativni prekršek skoraj končal v zaporu?

Na sliki sta kriminalec prve klase, človek brez vsake morale, ki je služil tudi na račun onkoloških bolnikov, in Ivan Zidar

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*