Šivilje štajerskega Boxmarka odpustile upravo, njihova delovna mesta prenesle v Bosno

Bosanski menedžerji cenejši, krutost kapitalizma ne pozna meja. Šiviljam je žal za odpuščene menedžerje, vendar biznis je biznis.

Kapitalizem je krut sistem, kar so na svoji koži občutili tudi menedžerji podjetja Boxmark iz Kidričevega, ki se ukvarja z izdelavo usnjenih sedežev.

Šivilje tega podjetja so namreč včeraj sporočile, da odpuščajo upravo podjetja, menedžerska delovna mesta pa selijo v Bosno.

Čeprav šivilje to javno zanikajo, je jasno, da gre za t.i. outsourcing, kjer pohlepni proletarci selijo upravniška delovna mesta v revnejše države, kjer lahko menedžerjem plačajo precej nižjo mezdo.

Marjan Trobiš, direktor podjetja in predsednik Združenja slovenskih delodajalcev, je za naš radio skrušen povedal: ”Nimam besed. Groza me je. Bil sem na minimalni plači, prihrankov nimam, sedaj sem ostal pa še brez tega. Danes žal nihče več nima osnovne morale, vse se gleda samo še skozi prizmo dobička.”

Šivilje smo vprašali, kakšno prihodnost ima naša država oz. Evropa na splošno, če bomo delovna mesta pričeli masovno izvažati v revne države, namesto pisnega odgovora so nam poslali karto za Severno Korejo.

Vprašali smo jih še, kako komentirajo dejstvo, da so države ujete v plačno in davčno tekmovanje do dna, tokrat smo namesto odgovora prejeli majico z motivom Che Guevare.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*