Sindikat šolnikov objavil maturitetni esej ministra Hojsa!

Za popravljanje eseja naj bi bili angažirani strokovnjaki s področja jezikov zgodnjih človečnjakov in žabje komunikacije. Je imel pri pisanju pomoč?

Vojna med Schrödingerjevim ministrom za notranjo varnost, Alešom Hojsom, ki je obenem minister in ni minister, ter sindikati ne pojenja.

Potem ko je Hojs včeraj objavil imena in plače policistov, pa je danes sindikat šolnikov v solidarnostnem protiudaru objavil Hojsov maturitetni esej in zapisnik komisije, ki je imela nalogo ta esej popraviti in oceniti.

Iz dokumentov je razvidno, da so želeli profesorji slovenščine diarejo spremenjeno v črke oceniti z negativno oceno, vendar pa je vmes posegla strokovna komisija.

Jean-François Champollion Jr., francoski egiptolog, strokovnjak za izumrle jezike in vodja strokovne komisije, ki je naknadno pregledala ministrov esej, je pojasnil: ”Hojsov esej predstavlja sveti gral za strokovnjake, ki preučujemo jezike zgodnjih človečnjaških kultur in komunikacijo med dvoživkami. Vsebuje elemente, ki so v človeški kulturi že davno izumrli, in primitivno logično mišljenje, ki ga danes najdemo samo še v posameznih vrstah žab.”

Hojsa so torej pred padcem na maturi rešili znanstveniki, kar jasno kaže na dvojni standard v naši družbi, kjer imajo nepismeni in nekulturni človečnjaki posebne ugodnosti, ki jih ostali Slovenci nimajo.

Ali bo minister po tem razkritju nosil posledice, ni jasno, v izjavi za javnost je zgolj zapisal: ”Komonisti, vkvarjajte se raje s čem bolj pomembnejšim kot, je moja Slovenščina.”

Komentarji: 1 "Sindikat šolnikov objavil maturitetni esej ministra Hojsa!"

  1. vasilij grossman | 15/01/2021 ob 10:05 | Odgovori

    Tudi popravek je napačen; prev bi bilo “pred dvema tednoma”. Ob takih učiteljih (ne)znanje učenca ni tako nenavadno.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*