Sindikat menedžerjev pozdravlja množična odpuščanja na Koroškem

Z zaprtjem tovarne bodo rešeni bonusi menedžmenta ameriške korporacije Adient, Manhattan in Monaco sta se izognila socialni bombi.

Gospodarstvenike po vsem svetu je danes razveselila vest iz ameriške multinacionalke Adient!

Menedžment se je namreč odločil, da zapre tovarno avto delov na Koroškem in reši svoje bonuse za leto 2021!

Slovenski sindikat menedžerjev je novico pozdravil in pohvalil pogum ameriških lastnikov slovenjegraške tovarne, ki niso podlegli pritiskom delavcev.

”Menedžerji moramo stati skupaj in braniti našo pravico do letnih bonusov, ki je pod vse večjim pritiskom proletariata. Našim ameriškim bratom smo obljubili pomoč pri zaprtju tovarne – če bo potrebno, bodo naši člani lastnoročno nesli delavce iz proizvodne hale,” so povedali menedžerski sindikalisti.

Ogrozitev bonusov je bila posledica korona krize, ki je prizadela poslovanje korporacije Adient, zato je 420 delavcev pričakovalo, da se bo menedžment odpovedal milijonskim nagradam v korist reševanja delovnih mest in življenja ljudi – upravni odbor k sreči ni podlegel blodnjam človeških virov in je bonuse rešil pred njihovimi pohlepnimi prsti.

Neizplačilo bonusov bi imelo strahovite posledice Manhattan, Monaco in Kajmanske otoke, kjer se še zdaj pobirajo po včerajšnji tragični odločitvi britanskega sodišča, zaradi katere bo moral Uber svojim ”pogodbenim sodelavcem” izplačevati minimalno plačo.

Na Koroškem bo zaradi zaprta tovarn garažiranih vseh 420 človeških virov, ki pa jim ne bo dolgčas, saj se slovensko skladišče človeških virov lepo polni.

Prav prejšnji teden smo poročali o reorganizaciji poslovanja, odpravljanju strukturnih neravnovesij in večanju učinkovitosti v tovarni očal iz Ormoža, kjer so deaktivirali 557 enot človeškega kapitala.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*