Serija, o kateri govorijo vsi: I, president sedaj tudi v Sloveniji!

Kultna serija o odsluženem zvezdniku resničnostnih šovov, ki postane predsednik. V glavni vlogi sociopata blesti Borut Pahor, v stranski vlogi apatičnih državljanov odlični Slovenci.

Na slovenske TV zaslone prihaja ena najbolj kvalitetnih televizijskih serij v zadnjih letih.

HBO-jev I, president raziskuje izginjajočo mejo med politiko in tretjerazrednim resničnostnim šovom ter poizkuša naslikati svet, kjer je politika še dodatno racionalizirala Cezarjevo znamenito maksimo Kruha in iger! in iz nje odstranila kruh.

V glavni vlogi navdušuje odlični Borut Pahor, ki spada med t.i. metodne igralce – gre za tehniko igranja, kjer artist tudi po več let raziskuje vlogo in se vanjo popolnoma čustveno potopi.

Pahor je ekskluzivno za Norokravo povedal: ”Na to vlogo se pripravljam že od leta 2012. Šel sem celo tako daleč, da sem postal predsednik neke od boga pozabljene vukojebine in dejansko v realnosti probal, kakšen bi bil odziv naroda, če postane predsednik države narcisistični psihopat.”

Pahor v seriji igra propadlega zvezdnika resničnostnih šovov, ki po spletu naključij postane predsednik in nato svojo službo opravlja tako, kot zna najbolje – kot zvezdnik resničnostnega šova, katerega položaj v družbi je odvisen od vsakotedenskega telefonskega glasovanja.

V seriji tako vidimo Pahorjev lik, ki prebivalce območja z zastrupljeno vodo nagovori z ”Modelčki, vse bo OK, kožne izpuščaje pozdravite z izdelki #HerbaLife, če mi sledite na Instagramu, dobite 5 % popust!”, saj se ne želi zameriti lokalnemu podjetniku, sestradanim otrokom pa njegov asistent vsak teden prinese toliko kosov kruha, kolikokrat so lajkali njegove Instagram poste.

I, president je prikaz propada sodobne civilizacije, ki z absurdom, surrealizmom in cinizmom pošilja naši družbi svarilo, kam pripeljeta popolna apatičnost in fundamentalistični individualizem ljudstva, kjer ljudje ob 400 samomorih letno ostanejo na kavčih, množično pa odidejo na ulice, ker Ikea ni predčasno dobila gradbenega dovoljenja.

Ocena: 10/10

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*