Še je dobrota: živalski vrt odpira kletke starostnikom

Slovenijo pretresel prispevek Tednika o razmerah v domovih za ostarele. Slovenci zopet stopili skupaj – cene v avstrijskem Lidlu nižje od slovenskih!

Evro za menjavo plenice, 2,5 evra na dan v primeru gripe, 50 evrov na dan, če svojci ne izpraznijo sobe tri dni po smrti sorodnika – vse to na že tako visoke stroške, ki jih morajo mesečno za oskrbo v domovih plačevati ostareli ali njihovi sorodniki.

K sreči pa smo Slovenci svetovni prvaki v dobroti – direktor Živalskega vrta Ljubljana Bambi Medvešček je zato izdal javni poziv vsem revnim upokojencem.

”Vsem, ki nimate dovolj sredstev za dostojno življenje v starosti, ZOO Ljubljana odpira vrata svojih kletk. Z našimi oskrbovanci delamo z ljubeznijo in občutkom za skrb – brez doplačil za ohranjanje osnovnega dostojanstva.”

Prvega oskrbovanca vrste homo sapiens so tako že sprejeli, nastanjen pa je v kletki skupaj z gepardko Sveo.

Upokojenec Ivan: ”Tu so nebesa na Zemlji. Ograda je tako velika, da je še nisem uspel prehoditi. Notri imam tudi jezero, tako prijaznih in srčnih ljudi, kot so oskrbniki, pa v življenju še nisem srečal.”

”S Sveo se razumeva odlično. Za razliko od vnukov, ki med pogovorom z menoj konstantno bulijo v telefon, Svea vsaj priznava moj obstoj.”

Vlada potezo ZOO-ja pozdravlja

Nad idejo so navdušeni tudi v vladi: ”Kot državljani najbrž opazijo, se nam za tovrstne sistemske probleme več ali manj jebe, zato smo veseli vsakega predloga. Po našem befelu so tako kletke odprla še zavetišča za pse. Jebi ga, Šarec dela sto na uro.”

Kljub temu pa nekateri že opozarjajo na zakonsko težavo: oskrba živali je namreč precej bolj regulirana in nadzorovana kot oskrba starostnikov.

Internetni aktivisti so se tako že aktivirali in sedaj zahtevajo, da država naredi vse, da ohrani nivo oskrbe za živali.

Obenem ljudstvo sporoča, da je kajak v avstrijskem Lidlu 100 evrov cenejši kot v Sloveniji. Ali je to sploh zakonito? Kje ima Lidl moralo? Moramo se organizirati in ustanoviti politično gibanje. Danes kanu jutri pojoča riba?

Pred dnevi smo v zavetišče za pse odpeljali tudi našo babi Fani.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*