Še je dobrota! Cerkev bo posekala 1,5-metersko drevo in drva namenila revnim!

Pred vrati kurilna sezona, premnogi domovi bodo zopet hladni. Cerkev bo ob predložitvi slike zadnjega volilnega lističa vseh 6 drv podarila revnim.

Slovenijo so v teh dneh zajele nizke temperature, zaradi katerih se bo veliko naših sodržavljanov stiskalo v mrzlih bivališčih, saj je kurjava za mnoge luksuz.

K sreči pa dobrota in Jezusov nauk še nista mrtva, saj se je slovenka Cerkev odločila za prav posebno akcijo, v kateri bodo v mrzle slovenske domove zopet prinesli radost in topilno.

Nadškof Stanislav Zore: ”Smo največji lastnik slovenskih gozdov, ljudje pa pozimi zmrzujejo v svojih hišah. To ni prav. Vprašali smo se, kaj bi naredil Jezus?”

Po več dneh pogajanj so se zato cerkveni dostojanstveniki odločili, da bodo posekali eno drevo – 1,5 m visoko bukev – les pa namenili revnim družinam za kurjavo.

Zore: ”Gre za lepo gesto, s katero ohranjamo Jezusov nauk dobrote, pomoči soljudem in skrbi za investicijski portfelj.”

Do cerkvenih drv, teh naj bi bilo 6 (šest), bodo upravičene vse družine, ki bodo lahko dokazale, da v širšem družinskem krogu nimajo komunistov, homoseksualcev, imigrantov, mater samohranilk, priložiti pa bodo morali tudi fotografijo volilnega lističa z zadnjih volitev.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*