SDS predlaga uvedbo madžarščine v osnovne šole

Madžarščina bi nadomestila angleščino. Znanje tujih jezikov je danes izjemno pomembno. Láttam a Keyser Söze-t! Te nem értesz?! Keyser Söze!

V času, ko pri vsaki hiši pišejo reformo osnovne šole, je svoj pisker z golažem pristavila še SDS. Njihov komisar za znanost Branko Grims oz. po novem Bartosz Geőcze bo v parlament danes poslal predlog uvedbe obveznega učenja madžarščine.

Po besedah dr. Grimsa bi z madžarščino nadomestili angleščino, ki je “jezik teorije spola, feminizacije moških in tranzicijske-naci-fašistične-klero-komunistične-udbo mafije.”

V SDS že dalj časa promovirajo medkulturni dialog, zato njihov predlog ne preseneča. V luči nedavnega odkritja, da je Viktor Orban pravzaprav pol Afričan, pa bomo zagotovo deležni še več takšnih predlogov, ki promovirajo multikulturnost.

Slovensko-madžarsko prijateljstvo sega v čase druge svetovne vojne

Madžarščini bi v osnovni šoli posvetili štiri učne ure tedensko, enkrat letno pa bi morale šole otroke peljati na Madžarsko, kjer bi spoznavali njihovo kulturo in se poklonili velikemu Miklosu Hortiju.

Hortijeva vlada je bila namreč med drugo svetovno vojno velika prijateljica Slovenije, med drugim so v Prekmurju organizirali znanstvene simpozije, kjer so preverjali, katera slovenska knjiga zgori hitreje.

Za komentar omenjenega predloga smo se obrnili tudi na vlado, kjer pa Šarec ni dajal izjav, saj bodo kmalu volitve v evropski parlament.

V času druge svetovne vojne so znanstveniki Nemčije in njenih zaveznic (ki na zgornji sliki mahajo fotografu) poizkušali ugotoviti, ali različne literarne zvrsti gorijo enako hitro. Vir

Hogy vagy?

Na norikravi pa je kozarec vedno na pol poln, zato smo izbrskali nekaj zanimivih dejstev o jeziku naših severovzhodnih sosedov, ki velja za enega najtežjih na svetu.

  • Madžarščina ima kar 19 skolonov, 14 samoglasnikov, abeceda pa ima 44 črk.
  • Najdaljša beseda je megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért. Nimamo pojma, kaj pomeni.
  • Madžarščina sledi načelu ‘piši kao što govoriš’.
  • V današnjih časih idiotizmov pa se rado pozabo: Madžarska ni samo dežela prevarantskih politikov, pač pa tudi dežela Franza Liszta, Agnes Heller in Magde Szabó.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*