Sava podelila rat kape za kulinarične dosežke v proletarski kuhinji

Šolska kuharica Mara, ki vsak dan nahrani 200 otrok, z dvema rat kapama, chefu Bekimu, ki s sirovim burekom drži pokonci pol Ljubljane, ena.

Tovarna pnevmatik Sava je v sodelovanju z Združenjem vulkanizerjev Slovenije letos prvič podelila plastične rat kape za posebne dosežke na področju proletarske kuhinje.

Največje priznanje, dve rat kapi, je dobila šolska kuharica Mara z Osnovne šole Janeza Janše v Grosuplju.

Strokovnjaki za pnevmatike so v obrazložitvi povedali: ”Gospa Mara vsak dan z delom lastnih rok nahrani 200 otrok, pri čemer ji z zahtevami po brezglutenski in veganski hrani po glavi serjejo še starši. Za svoje delo si zato zasluži naše priznanje in dve rat kapi.”

Gumarski gurmani so posebej izpostavili še chefa Bekima, enega od ustanoviteljev molekularne kuhinje, ki v restavraciji Nobel burek že 30 let skrbi, da policisti, reševalci, taksisti in pijana mladina ob dveh ponoči dobijo hranljiv in topel obrok, nagrajen je bil z eno rat kapo.

Tovarna pnevmatik Sava Tires podeljuje kulinarične rat kape že od leta 1870 – sprva so bile namenjene predvsem hohštaplerjem in bogatunom, ki so bolehali za virusom idiotizma in so pri izbiri restavracije potrebovali mnenje proizvajalca gum.

Po oktobrski revoluciji pa so nagrade pričeli podeljevati kuharjem in kuharicam, ki skrbijo, da je narod nahranjen.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*