Saudijcem zmanjkalo streliva, pomagajmo jim premagati jemenske otroke

Slovenski zaveznici Saudski Arabiji zmanjkalo streliva. Dovolj izgovorov – Saudijcem lahko pomagamo vsi! Kako se v jeziku Evropske unije sklanja ‘85.000 mrtvih otrok’?

Vojna v Jemnu divja že štiri leta, naši zavezniki Saudijci pa niso nič bliže zmagi. Do sedaj so z orožjem ubili okoli 56.000 ljudi, zaradi lakote je umrlo vsaj 85.000 jemenskih otrok – zmage pa še vedno ni.

Kot lahko preberemo na spletni strani ministrstva za zunanje zadeve, so “odnosi med Slovenijo in Saudovo Arabijo dobri in prijateljski.” 

Saudijci živijo v spolnem apartheidu (hvala Znanosti za izum interneta, s katerim imajo mladi Saudijci vsaj malenkost bolj normalna življanja), v letu 2017 so usmrtili 146 ljudi, bogati sloj pa ima de facto pravico do sužnjelastništva. Pa ima kdo od nas prijatelja, ki je popoln?

Saudijcem zmanjkuje streliva – kaj lahko naredim?

Ker je saudska vojska na Jemence zmetala že vse, kar jim ima zahod za ponuditi, se pojavljajo pozivi državljanom EU-ja k zbiranju pomoči za Saudsko Arabijo.

Kaj potrebujejo? Vse, kar je možno vzeti v letalo in z varne višine vreči na Jemence. Torej vse od loncev in plastičnih igrač do piana. Slovenci, ki smo znani po svoji humanitarnosti in hlapčevstvu, se bomo zagotovo odzvali v velikem številu.

Kaj dela zahod?

Smeti.

Evropske države in ZDA se po najboljših močeh trudijo pomagati Saudijcem – Španci so jim poslali 400 lasersko vodenih bomb, Francozi so pravkar podpisali sporazum o krepitvi saudske mornarice, prvaki pa so zopet Britanci in Američani – z njihovimi bombami so Saudijci ubili vsaj 1000 civilistov. Nemci so tokratni pokol otrok izpustili, saj so prepovedali trgovino z orožjem s Saudsko Arabijo (čeprav se že pojavljajo pritiski, da svojo odločitev spremenijo). Hrbtenico pa ima tudi italijanska vlada, ki je naredila takisto.

V teh dneh pa je svoj pisker pristavil še trop podgan (Trumpova administracija). Ameriški zunanji minister in vojni zločinec Mike Pompeo je tako z resnim izrazom na obrazu izjavil: “Če vam je mar za življenja Jemencev, podprite Saudsko Arabijo.”

Kaj naj torej naredi bralec? Nič, v soboto bo lepo vreme in bo počasi že za na morje, v nedeljo je fuzbal.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*