Šarec zaradi samomorov razglasil izredne razmere

Šarec včeraj obiskal društvo Zaupni telefon, kjer se je seznanil s perečo temo samomorov v Sloveniji. Kot prvi premier samomore označil za nacionalno krizo.

Premier Marjan Šarec je včeraj obiskal prostovoljce društva Zaupni telefon, ki so mu predstavili kompleksen problem visokega števila samomorov v Sloveniji.

Šarca so njihove izpovedi tako pretresle, da je pred novinarji razglasil nacionalno krizo in organizacijam za pomoč ljudem v duševni stiski obljubil izdatno financiranje. Obenem je nemudoma pozval strokovno javnost s področja duševnega zdravja na pogovore glede potrebnih zakonodajnih sprememb.

Premier Šarec: ”Med letoma 2007 in 2017 je zaradi samomorov v Sloveniji umrlo 4.630 ljudi. To je več, kot je umrlo Američanov enajstega septembra in več, kot je umrlo ameriških vojakov v vojni v Iraku. Slovenci pa to temo konstantno ignoriramo. To se konča danes – vlada napoveduje boj proti samomorom z vsemi sredstvi!”

Obenem se je Šarec obregnil ob politične stranke, ki izkoriščajo domoljubje in imigrantsko krizo v politične namene: ”Predstavljajte si, da bi imigranti v tem letu umorili deset Slovencev – v državi bi imeli izredne razmere. Medtem smo v desetih letih izgubili dobesedno na tisoče sodržavljanov, parlament je pa tiho. Kje ste sedaj, domoljubi? Govorite, da nas bodo nadomestili imigranti, ste pa tiho, ko letno izgubimo vsaj 400 bratov in sester.”

Popravek

Kot kaže, smo zgodbo popolnoma falili. Objavljamo izjavo kabineta predsednika vlade. Se opravičujemo.

”Premier Šarec včeraj ni obiskal nobenih brezdelnih aktivistov, ki pomagajo samomorilcem, ampak je obiskal vojno območje na južni slovenski meji. Obljubil je izdatno financiranje za novo protiimigrantsko ograjo, ki bo visoko kvalitetna, saj jo bo gradil njegov sosed iz Domžal.”

”Obisk premiera Šarca v Beli Krajini in obljuba o novi ograji na južni meji nima absolutno nobene veze s petkovim obiskom italijanskega notranjega ministra (in kapitana imigrantske ladje, op. nk.) Salvinija v Trstu, kjer je Salvini premiera in celotno slovensko vlado poscal in si z njo obrisal podplat svojega čevlja, s katerim je trenutek pred tem zagazil v pasje govno. Absolutno nobene veze. Resno. Čisto, čisto zares.”

”Glede grotesknega števila samomorov pa ima vlada enako mnenje kot prejšnje vlade. Boli nas k****.”

Šarec in Salvini imata odlične odnose, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju.

Komentarji: 2 "Šarec zaradi samomorov razglasil izredne razmere"

  1. wild_berry | 09/07/2019 ob 08:00 | Odgovori

    dober point, se vedno pa me zanima, kako bi se lotili imigrantske krize?

    • Nikogar seveda ne zanima, kako bi uredili problem samomorov.

      Investicije + podpora demokratizaciji. Kar bo težko, glede na to, da ima večina afriških diktatorjev diplomo bodisi s pariške Sorbone bodisi z angleškega Cambridga.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*