Šarec ponovno snubi Levico, tokrat z ukinitvijo obveznega zavarovanja

Šarec: včasih je treba pogoltnit grenek krof in skočiti v bazen. In še: preden skočite v bazen, se definitivno prepričajte o globini vode, z novo reformo so poškodbe hrbtenice samoplačniške.

Premier Marjan Šarec je včeraj ponoči na sedež Levice v Havano poslal nov predlog zdravstvene reforme, s katero rešuje svojo prodajalno krofov oz. vlado.

V novem predlogu Levici ponuja ukinitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, s čimer bi vsaj deloma izpolnil obveze, ki jih je zapisal v koalicijski pogodbi.

Kot pravi Šarec, bi se z njegovim predlogom zdravstveni sistem sesul, s čimer bi naredili konec tudi korupciji v zdravstvu, proračun pa bi privarčeval na stotine milijonov evrov, ki bi jih lahko investirali na druga področja.

Krof: ”Menim, da je predlog dober. Je pa pri tem tako, v Levici so še mladi in neizkušeni in ne razumejo, da se noben krof ne poje tako vroč, kot se speče.”

Odgovora Levice še nimamo, je pa Zmago Jelinčič iz SNS povedal, da je pripravljen za 25 evrov podpreti tudi odprte meje, za 50 evrov pa lahko prestopi v islam in se preimenuje v Mustafo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*