Sanacija vladne stavbe: prag revščine menja paluba bogastva!

V sklopu gradbenih del na vladni stavbi bodo porušili prag revščine in ga nadomestili z ladijskim podom iz mahagonija. SURS bo namesto revščine meril število uspešnih ljudi na palubi bogastva.

Vlada bo danes predstavila novo strategijo za boj proti revščini, v sklopu katere naj bi porušili prag revščine pred vladno stavbo, saj se je pod njim nabralo 12 cm umazanije.

Minister za socialo in metanje paradižnikov v revne Janez Cigler je za Norokravo povedal: ”Pod pragom revščine se je nabralo resnično veliko lenuhov, brezdelnežev in ostalih parazitov, zato je včasih že kar težko stopiti v vladno stavbo prek vse te nesnage. Ekonomsko najugodnejša rešitev je, da čez prag enostavno zapeljemo z valjarjem.”

Prag revščine bodo nato zamenjali z ladijskim podom iz mahagonija, ki bo obenem služil kot statistična prispodoba za merjenje prosperitete v slovenskem narodu.

Statistični urad tako po novem javnosti ne bo več poročal odstotka Slovencev, ki živijo pod pragom revščine, ampak število menedžerjev, ki relaksirajo na palubi sreče.

Slovenija s tem dobiva modern sedež vlade, ki je oblikovan v skladu z najnovejšimi arhitekturnimi in ekonomskimi trendi, obenem pa smo postali prva država na svetu, ki je izkoreninila revščino.

Komentarji: 2 "Sanacija vladne stavbe: prag revščine menja paluba bogastva!"

  1. Saint Pepsi | 12/06/2020 ob 17:56 | Odgovori

    Odlična nova terminologija, vredna Pulitzerja in spominske plošče v vaškem krožišču! Paluba je koncept, ki nedvomno resonira z vsemi družbenimi sloji. Ste vedeli, da se da pod palubo natlačiti več mladoletnih kot odraslih sužnjev? V Libiji je razprodaja, dozoreli bodo v kaščah Luke Koper!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*