Samozažig revnega študenta v Franciji. Bruselj: gre za kršenje okoljske zakonodaje.

Študent izgubil štipendijo in se protestno zažgal. Bruselj mladim pošilja gasilne aparate, obenem pa jih opozarja, da zažiganje organskih snovi zaradi presežnih vrednosti PM10 delcev v mestih ni dovoljeno!

Mladi Evropejci zopet provocirajo.

Pretekli teden je Evropo ”pretresel” prizor, ki ga ponavadi vidimo v kakšni azijski ali afriški vukojebini: 22-letni študent se je na kampusu zažgal.

Razlog za to skrajno dejanje je bila izguba štipendije, s čimer mu je za plačilo sobe in hrane ostalo le še 450 evrov, kar zadostuje ravno za pokritje stroškov najema luknje, za hrano pa mora potem poskrbeti Vsemogočni.

V poslovilnem pismu je za revščino med mladimi okrivil Macrona, Sarkozyja, Le Penovo in Bruselj.

Bruselj: razumemo mlade!

V strahu pred vsesplošno vstajo mladih in revnih so v Bruslju organizirali posvetovalni banket, na katerem se je predstavila francoska kuharska legenda Alain Ducasse.

Komisarji so v skupni izjavi povedali, da sočustvujejo z revnimi mladimi, nato pa je njihovo izjavo prekinil račji foie gras ter žvenket steklenic sijajnega Montrachet Grand Cruja 1871.

Izjavo so po prvem hodu nadaljevali, povedali so, da je nedopustno, da v najbogatejši regiji na svetu mladi praskajo skupaj evre za hrano, pa jih je zopet prekinil natakar, saj so v jedilnico ravno prinesli račje testise s tartufi, vse skupaj pa je chef Ducasse zalil s solzami otrok in potom delavcev.

Ker je s polnimi trebuhi težko stati, in ker je bila naslednja jed Ducassov pièce de résistance, so novinarjem nato poslali pisno izjavo, v kateri so zapisali: ”Na evropske univerze pošiljamo gasilne aparate in prvo pomoč za primere opeklin. Mladi so temelj Evrope, zato smo jim dolžni pomagati, če se zaradi revščine zažgejo. Kljub temu mlade prosimo, da izbirajo druge načine samomora, saj je zažiganje biomase okoljsko sporno.”

Evropski komisarji bodo pomagali mladim žrtvam opeklin. Na sliki račji foie gras.

Komentarji: 3 "Samozažig revnega študenta v Franciji. Bruselj: gre za kršenje okoljske zakonodaje."

  1. Saint Pepsi | 18/11/2019 ob 13:02 | Odgovori

    Aja, imel pa je denar za bencin? Pa čas, da se je zažgal? Potem ni imel pravice, da se pritožuje! Pošteni delovni ljudje nimamo niti evra in niti sekunde prostega časa!!1!1!!! Tale komentar sem natipkal med šihtom, ampak to ne šteje!

  2. Krasen novi svet, le tako naprej:-)

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*