Salvini odstopa, postaja kapitan ladje za reševanje imigrantov

Še en obrat v pisanem političnem življenju Mattea Salvinija. Nemška kapitanka Carola Rackete mu je predala svoje plovilo in mu zaželela srečno plovbo.

Matteo Salvini je še dvanajstič v svoji karieri popolnoma spremenil svoje politično mnenje. Sinoči je odstopil s položaja notranjega ministra in postal kapitan ladje Sea Watch 3, ki mu jo je v upravljanje predala kapitanka Carola Rackete.

Salviniju so se namreč orosile oči, ko je videl podporo, ki jo v Nemčiji uživa mlada kapitanka. Ker si v življenju želi biti zgolj ljubljen, je še enkrat popolnoma spremenil svoje temeljene vrednote, se včlanil v enega izmed berlinskih anarhističnih kolektivov in se podal na valove kot kapitan ladje za reševanje imigrantov.

Politična pot Mattea Salvinija

Ena največjih prednosti Salvinija pred mnogimi drugimi politiki je njegova politična razgledanost, saj je zagovarjal že tako rekoč vsa mnenja in podprl več ali manj vse vidnejše politike v Italiji.

Leta 1997 je bil v padovanski parlament izvoljen na listi Padovanskih komunistov, bil je podpornik Berlusconija in Renzija, kot mladi član Severne lige je zagovarjal ateizem in pravice istospolnih, kot stari član Lige zagovarja judeokrščanske vrednote in svari pred terorjem homoseksualcev.

Najnovejši obrat v njegovi politiki tako niti ni nepričakovan.

Salvini je s krova svoje ladje povedal, da je odnos Evropejcev do imigrantov sramoten, in da je Evropa postala nemoralna luknja, ki se utaplja v lastnem narcisizmu in egoizmu.

”Evropski demagogi izkoriščajo imigrante kot politično orodje, s katerim preusmerjajo pozornost od popolnoma napačne neoliberalne politike, zaradi katere Evropejci nimajo več otrok, delavcem se plače nižajo, ljudje pa v prihodnost gledajo s strahom,” je še povedal Ernesto ”Che” Salvini.

Bon voyage, Salvini!

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*