Šah: izzivalec svetovnega prvaka Magnusa Carlsena bo Marjan Šarec!

Šarec v predtekmovanju navdušil z izjemnim taktičnim pregledom nad šahovnico. Bomo zopet videli zloglasni Marjanov gambit, kjer podreš svoje kmete in delavce in zbežiš iz sobe?

Turnir kandidatov je končan, izzivalec za šahovski prestol, kjer že sedem let sedi Norvežan Magnus Carlsen, pa bo nihče drug kot slovenski velemojster Marjan Šarec.

Šarec je z lahkoto dobil turnir kandidatov, kjer se je izkazal z zrelo igro in neverjetnim taktičnim pregledom nad zapleteni pozicijami.

Na trenutke se je zdelo, da ostali šahisti igrajo človek ne jezi se, Šarec pa 17-dimenzijski šah, saj je kot super računalnik predvidel nasprotnikovo igro 15 potez v naprej!

Še posebej je navdušil v zadnjem krogu proti nevarnemu Kitajcu Ding Lirenu, ko je imel na izbiro izboljšanje položaja svojih kmetov in delavcev, ali pa nadaljevati z medlo in brezidejno igro, odločil se je za slednje in zmagal.

V igri slovenskega velemojstra se je zgodil velik preskok naprej, potem ko se je prejšnje leto odločil za sodelovanje z italijanskim šahovskim trenerjem Matteom Salvinijem, ki je tudi sam taktični genij.

Šarec je po zmagi na turnirju kandidatov ekskluzivno za naš radio povedal: ”Razplet turnirja sem pričakoval. Sedaj je na vrsti Carlsen, ki se ga bom lotil tako, da bom odstopil od turnirja še pred začetkom prve partije, s čimer bom Norvežana popolnoma vrgel iz tira.”

Upamo seveda, da se je Šarec le šalil, saj bi s to potezo Carlsen avtomatsko zadržal naziv svetovnega prvaka, res pa je, da imamo mi v glavi možgane navadnih smrtnikov in ne možganov taktičnega genije, kot je velemojster Šarec.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*