Ruski podmorničarji ne smejo več vzdrževati reaktorjev, delo prevzemajo slovenske medicinske sestre.

Zakonska uredba ureja nas postavlja v korak z zahodom. Od drugod: Minister Šabeder izgubil stik s svojo 6-metrsko jadrnico Realnost.

Dobra novica za vse ruske podmorničarje, ki delajo na jedrskih podmornicah.

Od danes naprej jim ni potrebno več izvajati izjemno nevarnih in neprijetnih nalog, povezanih z vzdrževanjem nuklearnih reaktorjev na podmornicah, saj njihovo delo prevzemajo slovenske medicinske sestre.

Minister za zdravje Aleš Šabeder je z omenjeno uredbo rešil vprašanje pomanjkanja in preobremenjenosti ruskih podmorničarjev, pri tem pa je uporabil znamenito administrativno metodo ”papir prenese vse”.

Šabeder zadovoljen, sestre radioaktivne

Minister Šabeder je povedal, da nas njegova reforma postavlja v korak z zahodom, kjer sovjetski podmorničarji ne smejo vzdrževati reaktorjev na svojih podmornicah, pač pa lahko to delajo samo diplomirane medicinske sestre iz Slovenije.

Šabeder: ”Rešitev je pomoje dobra, podmorničarji niso več preobremenjeni, diplomirane medicinske sestre pa so tudi tiho – oddelajo svoj 14-urni šiht in padejo v nezavest. Vsekakor smo sedaj v koraku z zahodom.”

Medicinske sestre na drugi strani niso bile dosegljive za daljše izjave, saj delajo, povedale so nam le, da so novih zadolžitev vesele, saj se zaradi izpostavljenosti sevanju sedaj še svetijo, kar pomeni, da bodo pri svoji nikakvi plači privarčevale vsaj na elektriki.

Mimogrede: ministru Šabedru se je iz portoroške marine odvezala njegova jadrnica Realnost. Z njo je izgubil stik pred dnevi, odneslo pa jo je bojda že na Pacifik. Če jo je kdo videl, naj pusti sporočilo v komentarjih.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*