Rusija kupila 20.000 delavcev Mercatorja in nekaj tisoč slovenskih kmetov

Delavci Mercatorja in dobavitelji zadovoljni, ker jih nihče nič ne vpraša. Imajo tako in tako preveč dela s praskanjem denarja za plačilo položnic.

Slovenski politiki so se te dni mudili na sestanku v Moskvi, kjer jim je slovenski premier Dimitrij Medvedjev pripravil ponudbo, ki je niso mogli zavrniti.

20.000 delavcev Mercatorja in še nekaj tisoč dobaviteljev je naša država tako v paketu prodala Rusiji in nekemu ameriškemu finančnemu skladu – nova lastnika slovenske imovine obljubljata, da bosta za živelj dobro skrbela.

Rusi so obdržali tudi ljubljanskega župana Jankovića, saj imajo v skladišču nekaj tovornjakov videorekorderjev, DVD predvajalnikov in Armanijevih puloverjev, ki jih je potrebno čimprej spraviti na cesto.

Delavci Mercatorja nimajo pripomb

Ker so jim novi lastniki prek glave dali črno vrečo, jih pahnili v temno limuzino, sedaj pa nekje v gozdu kopljejo luknjo, bojda bodo Rusi in Američani sadili drevesa.

Iz Hoferja in Lidla, dveh največjih evropskih trgovcev in dobaviteljev kavčuka iz gozdov Konga iz konca 19. stoletja, sporočajo, naj se Slovenci ne bojijo za dostop do hrane in ohranitev nizko plačanih delovnih mest.

”V živilskem sektorju se z odhodom Mercatorja ne bo spremenilo nič – še naprej bomo s človeškimi viri ravnali dobro, torej kot kmetje z živino, in še naprej bodo delali za minimalno plačo, saj bi se drugače razvadili.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*