Rop državne banke v Mariboru, osumljenec le želel pomagati Sloveniji

Policija je roparja izpustila, saj altruizem do države ni kaznivo dejanje. V jutranjih urah siromak ukradel štruco kruha: ječa, zaseg otrok, prepoved opravljanja javnih funkcij.

Mariborski policisti so imeli ponoči zopet polne roke dela.

Ob enih zjutraj se je sprožil alarm v poslovalnici Banke Slovenije, kjer so policisti nato zasačili mlajšega moškega, ki je z lopato metal davkoplačevalski denar na manjši kamion.

Komandir policijske postaje Maribor: ”Sprva je izgledalo, da gre za klasični rop, nato pa nam je moški pojasnil, da le želi pomagati naši državi. Gospoda smo nemudoma izpustili, mu čestitali za pogum in dobrosrčnost ter poklicali večji kamion in nekaj delavcev, da so mu pomagali pri nalaganju denarja, s katerim bo lahko še bolj pomagal Sloveniji.”

Policiste pa je že čez nekaj ur znova zbudil alarm.

Tokrat je zvonilo v eni od pekarn, kjer je brezdomec zaradi lakote ukradel štruco kruha.

Zoper osumljenca so policisti uporabili prisilna sredstva, grozi pa mu od tri do pet let zaporne kazni, kartoteka, prepoved stika z njegovimi otroki in prepoved opravljanja javnih funkcij.

Komentarji: 1 "Rop državne banke v Mariboru, osumljenec le želel pomagati Sloveniji"

  1. Saint Pepsi | 26/04/2020 ob 18:22 | Odgovori

    Neverjetno, da morajo uspešni ljudje v tej usrani državi še vedno iskati izgovore in se opravičevati za svojo zdravo podjetniško iniciativo. Do gdaj še?

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*