Ronald McDonald potrjen za ministra za zdravo prehrano

V nagovoru je poudaril boj proti diabetesu, debelosti med otroki in ureditev statusa zelenjave za pomfrit, kečap in Chicken McNuggetse. McDonald zatrdil, da ne pozna restavracije McDonalds.

S 45 glasovi je bil včeraj v parlamentu Ronald McDonald potrjen za novega ministra za zdravo prehrano.

McDonald prihaja iz kvote ministrov NSi, prevzema pa resor, ki bo pristojen za boj proti epidemiji debelosti med otroki, naraščajočo problematiko diabetesa in promocijo zdrave prehrane.

V svojem prvem govoru je McDonald poudaril nujnost zaprtja balkanskih restavracij s hitro prehrano, ki prodajajo nezdravo hrano : ”Bureki, kebabi, čevapi – mladi jedo to svinjarijo kot bombone, potem se pa čudimo od kod debelost in diabetes. Nimamo časa, zapreti moramo vse balkanske ponudnike hitre prehrane, nato pa še KFC, Hood Burger, Lars & Sven Burger in Horse Burger!”

Obenem pa je poslance še pozval, naj čimprej sprejmejo zakon o zelenjavi, s katerim bodo pomfrit, kečap, McFlavor Fries Cheddar & Bacon ter Chicken McNuggetsi dobil status zelenjave, s čimer bi nemudoma za 30 % dvignili količino zelenjave, ki jo pojedo otroci.

”Državni zakoni ovirajo prosti trg in škodujejo državljanom. V Chicken McNuggetsih ni niti grama mesa pa jih država ne klasificira kot zelenjavo. To se mora spremeniti,” je v parlamentu povedal McDonald.

Opozicija je McDonaldu očitala, da je lobist McDonaldsa, znamenite restavracije s hitro prehrano, kjer je bil zaposlen več kot 50 let, vendar pa je McDonald zatrdil, da te restavracije ne pozna in da z njimi nima nič, da pa razume, zakaj ljudi to zanima, saj ima podoben priimek, kot je ime restavracije.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*