Revni Slovenci umrejo 7 let prej. Levica: revnim bomo podarili majice.

Več bolezni, več samomorov, več stresa – preden postanete revni, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Vlada primer rešuje, rešitev je že na mizi, miza se je žal izgubila.

Nacionalni inštitut za javno zdravje pravi, da revni Slovenci umrejo sedem let prej. Na udaru sta predvsem Prekmurje in Posavje, občutne razlike pa so med celotnim vzhodnim in zahodnim delom države.

Razlogi za prezgodnjo smrt: več alkoholizma, več kajenja, slaba prehrana oz. odsotnost le te, saj si desetina Slovencev komaj privošči en obrok na dan bla bla bla – preveč depresije za ponedeljek.

Gre za izjemno kompleksen problem, ki zajema decentralizacijo države, preureditev sistema socialne pomoči, višje davke, zdravstveno reformo, rešitve na ravni Evropske unije itd. Skratka, potrebujemo politike, ki bodo šli med ljudi, ki imajo jajca, da z njimi zagovarjajo popolno spremembo naše družbe.

Iz Levice so postregli s predlogom rešitve.

Revnim ljudem bodo podarili majice

V Levici predlagajo, da bi ljudem, ki živijo pod pragom revščine, podarili bele majice z motivom Luke Meseca in Che Guevare.

”Vsi so veseli, ko dobijo brezplačno majico. In smeh je pol zdravja, torej bodo revni umirali samo še 3,5 leta prej,” je za kravo povedal poveljnik Levice, Luka Mesec.

”Poleg tega je nošenje majice z logotipom Cheja najvišja oblika politične participacije v naši kulturi, kar bo dvignilo narod, prineslo revolucijo in rešilo planet pred ekonomskim in klimatskim propadom,” je še povedal el comandante Luna.

V Levici so dodali, da so imeli še en načrt – organiziranje pomoči za revne na lokalni ravni, saj lahko tovrstne probleme dokončno rešimo samo z vključevanjem lokalnega prebivalstva, podpiranjem majhnih in srednjih podjetij, višjimi davki na nepremičnine alla vikendi na morju, stanovanja za oddajo itd., vendar je ideja z majicami bolj preprosta in učinkovita, poleg tega pa majice tiska eden od strankarskih kolegov, tako da …

Problem hude revščine je torej v Sloveniji rešen, čakamo še na žegen premiera Šarca.

¡Hasta la victoria siempre!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*