Revija Norakrava objavila lestvico najrevnejših Slovencev

Skupaj so vredni prek -1.255.000 evrov! Lestvico zopet obvladujejo invalidi, rakavi bolniki in družine, ki so svoj manjko premoženja povečini podedovali.

Revija Norakrava danes tradicionalno objavlja lestvico najrevnejših Slovencev.

Tudi letos je lestvica v znamenju invalidov, rakavih bolnikov, starostnikov in družin.

Večina je svoje premoženje izgubila s tem, da so se rodili v napačno družino, veliko pa je tudi takšnih, ki so minus na računu pridelali z boleznijo.

Na vrhu lestvice je družina Kovač s Prekmurja – kot mnogo revežev sta tudi zakonca Kovač svoj manjko premoženja podedovala, nato pa je mož Stane dobil še raka na pljučih.

Mama Marija zaradi konstantnega življenja v pomanjkanju padla prek roba živčnega zloma, zato je invalidsko upokojena, 8-letna Manca in 10-letni Jure pa pridno hodita v šolo, čeprav se zavedata, da s tem samo mečeta stran čas, saj se revščina deduje, glede na trenutno politično klimo pa bosta skoraj zagotovo še bolj revna od svojih staršev.

Drugo mesto je rezervirano za brezdomca Karla, ki je v brezdomstvo in alkoholizem zapadel po smrti svojega sina – sedaj živi na ulici, zaradi sladkorne bolezni je brez noge, ima pa tudi raka na požiralniku.

Lestvico TOP 3 pa zaključuje somalijska begunka Firdews in njena hči Sabreen, ki predstavljata novi val startup revežev, ki svojo revščino k nam prinašajo iz oaz revščine – gre za t.i. new money.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*