Rešitev stanovanjske krize: vlada napovedala graditev luksuznih vil

Vlada upa, da bo pogled na vile motiviral človeške vire k bolj pridnemu ustvarjanja gospodarske rasti.

Vlada je javnosti predstavila rešitev stanovanjske krize, v katero je Slovenija ujeta že leta in leta.

Minister za motiviranje revnih Zdravko Počivalšek je medijem povedal, da bo država v naslednjih letih zgradil več visoko luksuznih stanovanj: ”Upamo, da bo raja ob pogledu na ta stanovanja dobila motivacijo, da bodo delali še bolj zavzeto, na koncu pa bodo morda tudi delavci iz Lidla stanovali v vili z bazenom, savno in zasebno plantažo koke.”

Kakor stvari stojijo trenutno, mora človeški vir s 1.200 evrov neto plače delati 10 let, če želi kupiti 60 kvadratov veliko stanovanja ob predpostavki, da razvije fotosintezo, komunicira s pomočjo golobov in nima avta, vendar pa ljudje pogosto težko najdejo motivacijo za tako oskubljen način življenja.

Kupec luksuznega stanovanja: ”Želim pomagati revnim. Smrk.”

Prebivalci vile Prehlad, ki je služila kot model za vladni načrt, so večinoma socialno zelo ozaveščeni dobrotniki, ki se ukvarjajo z uvozom, izvozom, poslovnim svetovanjem in upravljanjem finančnih derivatov.

Eden od kupcev, ki je zaradi Interpola želel ostati anonimen, nam je povedal: ”K nakupu me je spodbudila predvsem ta socialna nota projekta. Že sedaj pogosto vstanem ob petih zjutraj in se s svojim maseratijem ustavim na avtobusni postaji, kjer čakajo na bus neuspešni. Upam, da jih bo pogled na italijanskega lepotca motiviral, da bodo v službi delali še bolj zavzeto. Smrk, smrk.”

Največ zanimanj za nakup vladnih vil sicer prihaja s karibskih otokov, saj je Slovenija med tamkajšnjimi prvotnimi prebivalci izjemno priljubljena.

Luksuzna stanovanja v Ljubljani so priljubljena predvsem med pripadniki plemena Taino s Kajmanov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*