Remake Brazgotinca: Tony Montana bo tokrat funkcionar v ŠOU!

Epski vzpon kubanskega imigranta od študentskega funkcionarja do vrha ŠOU, vmes pa gore kokaina, jahte in luksuzne počitnice.

Ameriški režiser Brian DePalma je včeraj sporočil, da bo v kratkem pričel s snemanjem remaka kultnega filma Scarface (Brazgotinec).

Dogajanje bo tokrat iz sončne Floride prestavljeno v Slovenijo, kjer bomo spremljali grško tragedijo kubanskega priseljenca Tonya Montane, ki se bo vzpenjal po krvavi lestvi kriminalnega podzemlja, polnega skorumpiranih politikov, moralnih izprijencev in nategunov.

DePalma je ekskluzivno za naš radio povedal: ”Svet se spreminja, kriminalci postajajo vse bolj previdni, konec je dni, ko so skorumpirani uradniki najemali luksuzne jadrnice. Zato smo iskali okolje, kjer se še najdejo gangsterji stare šole, ki jih ni sram pokazati luksuza. K sreči smo naleteli na Študentsko organizacijo univerze v Ljubljani.”

Zgodba bo tako postavljena v Ljubljano, kjer bo Tony Montana svojo kriminalno pot začel kot običajen študentski poslanec, nato pa bo napredoval po hierarhični lestvici podzemlja do direktorja ŠOU in neizogibnega padca v kremplje finančne policije.

Za razliko od Brazgotinca iz leta 1983 bo tokrat pri Montani prisotnih več moralnih muk: Tony se bo tako na primer spraševal, ali je prav, da pelje svoje pajdaše na smučanje v Francijo, nato pa na nacionalni TV razlaga, da so na smučanje peljali revne študente?

Občinstvo po vsem svetu komaj čaka na novega Brazgotinca, se pa ameriški kritiki bojijo, da je zgodba preveč nerealna in da bo film zaradi tega izgubil na avtentičnosti, ki je krasila uspešnico iz 80-ih.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*