Reforma: bodo zdravstvene storitve izvzete iz zdravstvenega zavarovanja?

ZZZS bi po novem kril stroške priveza plovil dobaviteljev in ogrevanja bazenov višje kaste zdravnikov, državljani pa bi sklepali zavarovanje za vsak organ posebej.

Na vidiku je nova reforma zdravstvenega sistema.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je včeraj na tiskovni konferenci predstavil osnutek zdravstvene reforme, s katero bi slovensko zdravstvo končno stopilo v 16. stoletje.

Jedro reforme je izvzetje zdravstvenih storitev iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, s čimer bi zdravstvena blagajna končno postala vzdržna.

Minister: ”ZZZS bi po našem predlogu kril temeljne storitve: stroške belih kuvert, priveze jaht v marini Portorož, kokain in ostale nujne zdravstvene posege. Nadstandard, kot je zdravljenje na intenzivni negi, pa bi si državljani plačevali prek dodatnih zavarovanj.”

Zavarovalnice bi tako ljudem ponudile pakete, kjer bi si zavarovali vsak organ posebej, s čimer bi postala zavarovanja fleksibilnejša in ugodnejša – danes morajo namreč zavarovalnice kriti zdravljenje vseh organov in okončin, s čimer zavarovancem jemljejo svobodo izbire.

Na ydruženju zavarovalnic so nam povedali: ”Priprava paketov je že v teku, vsak državljan si bo lahko zavaroval do tri organe, pri čemer ledvice štejejo za dva. Možna bo tudi včlanitev v klub Premium, ki bo zavarovancem omogočal medsebojno izmenjavanje organov.”

Zavarovalnice so v skupni izjavi še povedale, da zaradi birokratskega škrata do nadaljnjega ne bo mogoče zavarovati pljučnih kril.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*