Razpis za hitre teste dobila newyorška družina Gambino

Za en test bo država plačala 1,2 evra in dva hotela na Obali. Razpis se lahko zavleče, saj je kolumbijski podjetnik Pablo Escobar podal pritožbo.

Znan je zmagovalec javnega razpisa za hitre teste na koronavirus.

To je postala podjetniška družina Gambino iz New Yorka, ki se ukvarja z uvozom in izvozom olivnega olja, gradbeništvom in refinanciranjem slabih kreditov.

Država bo za en test plačala 1,2 evra ter dva hotela na Obali, podjetje družine Gambino pa bo dobilo tudi pravico do ekskluzivne prodaje pšenične moke na celotnem območju Slovenije.

Minister Zdravko Počivalšek je ob zaključku razpisa povedal: ”Izbrali smo to ameriško podjetje s 100-letno tradicijo, tako da nam ne more nihče očitati sklepanja poslov s kriminalci in družinskimi člani oz. saj to je eno in isto. Rešujemo življenja.”

Direktor izbranega podjetja Carlo Gambino je medijem povedal, da so izjemno veseli, da so končno prodrli na zahteven slovenski trg: ”Slišali smo zgodbice o kuvertah, kovčkih denarja in poštnih nabiralnikih na Kajmanih, zato smo se kar malo ustrašili. K sreči je bilo za sklenitev tega posla dovolj, da smo nekaj poslancem Desusa in SMC-ja pred vrata poslali v časopisni papir zavito zadnjo javnomnenjsko raziskavo o priljubljenosti strank.”

S testiranji splošne populacije s hitrimi testi bo potrebno še nekoliko počakati, saj je kolumbijski podjetnik Pablo Escobar zahteval razveljavitev razpisa zaradi domnevnih nepravilnosti, glede na primerjavo mase kovčkov, ki so prispeli danes na ministrstvo za gospodarstvo, pa Escobar s pritožbo ne bo uspešen.

Neuradno pa smo izvedeli, da se je rešila tudi saga okoli gradnje druge cevi karavanškega predora: mehiško podjetje Sinaloa Cartel je s pritožbo uspelo in tako iz posla izrinilo turški Cengiz.

Kot kaže, se v Slovenijo končno vračajo vsaj nekoliko bolj poštene poslovne prakse.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*