RAZKRIVAMO štacunarske dvoživke: prodajalka dela hkrati v Lidlu in Hoferju!

Kako lahko opravlja svoje delo kvalitetno? Življenje na veliki nogi: skoraj odplačan kredit, nov pametni telefon, v garaži nov, 7 let star clio! Bo država stopila na prste štacunarski mafiji?

Naši novinarji so prišli na sled anomaliji, ki se po vsej verjetnosti razpreda skozi celoten sistem diskontnih prodajaln.

Prodajalka A. A. (ime hranimo v uredništvu) je prejšnji mesec hkrati delala po eno 8-urno izmeno v Lidlu in Hoferju, s čimer je v žep spravila, reci in piši, 2,2-kratnik minimalne plače!

To ji je omogočilo življenje na veliki nogi, saj ima po naših podatkih za odplačati samo še 98 obrokov stanovanjskega kredita, v lasti ima povsem nov pametni telefon, novega, 7 let starega clia, njeni otroci pa jedo tuno Rio Mare in ne poceni diskontne tune.

Pri tem se seveda postavlja mnogo vprašanj: ali je prodajalka s svojim dvojnim delovnikom spravljala v nevarnost kupce, ali so norme skeniranih izdelkov ter pretovorjenih palet pri Lidlu in Hoferju postavljene prenizko, koliko takšnih dvoživk je še v sistemu, kaj bi se zgodilo, če bi se član proletariata izkopal iz dolgov?

Pri Lidlu so nam odgovorili, da so nad zgodbo zgroženi: “Vaše razkritje pomeni, da je prodajalka pri nas delala samo s 50-odstotno močjo. To pomeni, da je naša norma 128-ih skeniranih izdelkov na sekundo postavljena prenizko. Z drugimi besedami: naši človeški viri bi lahko delali dvakrat hitreje!”

To pa še ni vse: kot je povedal specialist za medicino dela, dr. Milan Žaba, bi kaj hitro lahko prišlo tudi do najhujšega.

”Lahko povem iz osebnih izkušenj: ko v enem dnevu oddelam 32 ur, nisem več pravi. Ob koncu delavnika pričnem halucinirati in namesto pacientov vidim evrske bankovce in bančne kartice. Prodajalci pa imajo še precej bolj odgovorno delo od nas, zdravnikov, zato si lahko samo predstavljamo, kaj bi se zgodilo, če bi gospa dvakrat poskenirala isti izdelek,” je povedal dr. Žaba.

Na vrsti sta torej tožilstvo in zbornica štacunarjev, ki bi morala po vseh moralnih normativih pohlepni prodajalki vzeti licenco.

Pa se bo v družbi, ki slavi pohlep, to res zgodilo?

Odgovorite si sami.

Komentarji: 1 "RAZKRIVAMO štacunarske dvoživke: prodajalka dela hkrati v Lidlu in Hoferju!"

  1. bičkova skala | 28/02/2021 ob 10:18 | Odgovori

    u lidlu dela čist počas in ustvarja dolgo vrsto, da gremo pol vsi u hofer

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*