Raziskava ameriškega kongresa: revni umirajo prej, vendar še vedno prepozno

Bogati ljudje nezadovoljni, saj revni živijo še nekaj let po tem, ko nehajo z delom. Bi bila rešitev v odstrelu revnih starcev?

Zaskrbljujoče novice prihajajo tokrat iz ZDA.

Raziskava, ki jo je naročil ameriški kongres, namreč kaže, da revni ljudje umirajo precej prej od bogatih, vendar pa še vedno živijo predolgo.

V raziskavi so vzeli skupino ljudi, ki so bili leta 1992 stari med 51 in 61 let, nato pa so pogledali, koliko teh ljudi je bilo še živih leta 2014 in njihovo premoženje.

Rezultati so šokantni: iz skupine najbogatejših je do leta 2014 umrlo 25 odstotkov ljudi, iz skupine najrevnejših pa samo 50 odstotkov!

Zakaj revni ne umrejo še prej?

Med bogataši se zato že pojavlja vprašanje, če je moralno, da tudi nekaj revnih dočaka 70 in celo 78 let.

Bogataši: ”V lasti imam 36 stanovanj, ki mi jih je zapustil dedek. Trdo delam, da vsak mesec poberem najemnino in nato plačam oderuške davke, s katerimi potem živimo revno in bolno sodrgo.”

Na mizi se zato že pojavljajo predlogi, kako še znižati življenjsko dobo revnih, ko odslužijo svoj namen.

Ukinitev zdravstva in sociale sta že prežvečeni možnosti, saj se nista izkazali za dovolj učinkoviti – država zato razmišlja o odstrelu nekaj tisoč upokojencev, s čimer bi razbremenili pokojninski sistem, bogatim pa bi lahko vrnili trdo prigaran denar, ki je potoval po vsem svetu, od Irske do Kajmanov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*