Psihologi opozarjajo starše: pazite na malčke, podobe mrtvih otrok iz Gaze slabo vplivajo na otroke!

Pogled na mrtvega sovrstnika lahko hudo zaznamuje vašega otroka. Staršem svetujejo: bodite te dni več v nakupovalnih centrih, ne spremljajte medijev, ne zanimajte se za politiko.

Krvava vojna med Izraelci in Palestinci se nadaljuje že drugi teden, največje žrtve vojne pa so spet otroci.

Kot opozarjajo evropski psihologi, imajo namreč podobe nasilja iz Gaze, ki jih gledajo naši otroci, izjemno negativen vpliv na njihov razvoj.

V pozivu staršem so psihologi zapisali: ”Če 5-letnik na internetu vidi sliko svojega sovrstnika, ki je ves krvav zavit v mrtvaški prt, ima to neslutene posledice za njegov psihološki razvoj. Staršem zato polagamo na srce, naj v naslednjih dneh, ko bo še potekalo “čiščenje” Gaze, otroke peljejo v Ikeo ali Supernovo in jih tako umaknejo od medijskega nasilja.”

V Evropski parlament bodo psihologi tudi poslali peticijo, v kateri od Izraela zahtevajo uporabo belega fosforja, ki kolaterlano škodo zažge do neprepoznavnosti, s čimer bi se izognili podobam otroških trupel v medijih.

Psihologi so se oglasili, potem ko je vse več staršev javno izrazilo zaskrbljenost, saj so jim njihovi otroci pričeli postavljali neprijetna vprašanja, kot na primer: ”Mami, zakaj v Gazi pobijajo otroke, ti pa sediš na kavču, namesto da bi protestirala?”

Če se bo nasilje v Gazi še nadaljevalo, naj bi v Evropskem parlamentu celo razmišljali o humanitarni pomoči za evropske otroke – razdelili naj bi jim Disneyjeve igrače, s čimer parlamentarci upajo, da bodo otroke zamotili, dokler Izrael ne zaključi vojaških operacij v Gazi.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*