Prvo smetišče za starostnike v Sloveniji

Snaga nad pomanjkanje domov za upokojence. Dedka in babico lahko deponirate vsak delovnik med 7. in 21. uro. Kmalu tudi odvzem starih staršev z droni. V drugih novicah: išče se psička po imenu Morala, izgubil se je nekje na zahodu.

Snaga Ljubljana v svojem Zbirnem centru Barje v Ljubljani odpira prvo deponijo za starostnike. Namenjena je vsem, ki jim skrb za starše in stare starše odžira dragoceni čas in posega v zahteve na delovnem mestu.

Smetišča za starostnike so predvsem v ZDA že precej pogosta in predstavljajo nekakšno nadgradnjo domov za starostnike – le ti so bili tudi v Sloveniji v zadnjih letih deležni številnih kritik na račun zlorabe ranljivih starostnikov.

Kako poteka postopek deponiranja?

Svoje starše, dedke in babice lahko pripeljete v zbirni center vsak delovnik med 7. in 21. uro. V Snagi so povedali, da jih lahko vržete tudi v kontejner za biološke odpadke (ne pozabite na uporabo biološke vrečke!!), odvzem z droni pa še razvijajo.

Za starostnike bodo poskrbeli profesionalci Snage – ob prevzemu jih bodo čipirali in cepili proti zajedalcem, nato pa jim bo dodeljen prostor, kjer bodo čakali na obisk tete Matilde iz podzemlja.

Za razliko od domov za upokojence na deponiji za starostnike skrbijo veterinarji, saj izkušnje kažejo, da imajo precej več empatije do ljudi kot zdravstveno osebje.

Zakaj?

Ker smo na zahodu tako moralno kot ideološko nekaj desetletij pred ostalim svetom.

Medtem ko je v Kamerunu, Mongoliji, Burmi in ostalih luknjah skrb mlajših za starše, starostnike in bolne vrednota in temelj družbe, smo pri nas z napredkom kapitalizma uspeli tovrstno navlako outsourcati in ljudem omogočiti, da delajo na svojem osebnem razvoju.

In predvsem na osebnem razvoju svojega šefa Marjana, ki želi deseturno osebno prisotnost na delovnem mestu ter 24-urno dosegljivost na telefonu in mailu, saj se moramo za uspešnost firme potrudit vsi!

(četudi firma ni v lasti delavcev in četudi se šef Marjan čez noč vsede na letalo za Dubaj, ker na vrata trka davčna)

Jebeš torej babico.

Na Barju smo deponirali tudi našo babi Fani (prva z leve), ki je bila navdušena.

Komentarji: 1 "Prvo smetišče za starostnike v Sloveniji"

  1. Saint Pepsi | 08/11/2019 ob 18:49 | Odgovori

    Metropolit Rode je to napovedal že konec devetdesetih! Resnično največji Slovenec v zgodovini človeštva in eden bolje oblečenih!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*