Prvo smetišče za starostnike v Sloveniji

Snaga nad pomanjkanje domov za upokojence. Dedka in babico lahko deponirate vsak delovnik med 7. in 21. uro. Kmalu tudi odvzem starih staršev z droni.

Končno smo dočakali rešitev problema pomanjkanja domov za ostarele.

Snaga Ljubljana v svojem Zbirnem centru Barje v Ljubljani namreč odpira prvo deponijo za starostnike.

Namenjena je vsem, ki jim skrb za starše in stare starše odžira dragoceni čas in posega v zahteve na delovnem mestu.

Smetišča za starostnike so predvsem v ZDA že precej pogosta in predstavljajo nekakšno nadgradnjo domov za starostnike – le ti so bili tudi v Sloveniji v zadnjih letih deležni številnih kritik na račun zlorabe ranljivih starostnikov.

Kako poteka postopek deponiranja?

Svoje starše, dedke in babice lahko pripeljete v zbirni center vsak delovnik med 7. in 21. uro, lahko pa jih vržete tudi v kontejner za biološke odpadke (ne pozabite na uporabo biološke vrečke!!).

Za starostnike bodo poskrbeli profesionalci Snage – ob prevzemu jih bodo čipirali in cepili proti zajedalcem, nato pa jim bo dodeljen prostor, kjer bodo čakali na obisk tete Matilde iz podzemlja.

Za razliko od domov za upokojence na deponiji za starostnike skrbijo veterinarji, saj izkušnje kažejo, da imajo precej več empatije do ljudi kot zdravstveno osebje.

Zakaj?

Ker smo na zahodu tako moralno kot ideološko nekaj desetletij pred ostalim svetom.

Medtem ko je v Kamerunu, Mongoliji, Burmi in ostalih luknjah skrb mlajših za starše, starostnike in bolne vrednota in temelj družbe, smo pri nas z napredkom kapitalizma uspeli tovrstno navlako outsourcati in ljudem omogočiti, da delajo na svojem osebnem razvoju.

In predvsem na osebnem razvoju našega šefa Stankota, ki želi deseturno osebno prisotnost na delovnem mestu ter 24-urno dosegljivost na telefon in mail, saj se moramo za uspešnost firme potrudit vsi!

Firma je samo ena, babice sta pa dve.

Na Barju smo deponirali tudi našo babi Fani (prva z leve), ki je bila navdušena.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*