Prvič odkrili mikroplastiko v placenti: smo na pragu nove industrijske revolucije?

Na Wall Streetu evforija, bo mogoče naučiti zarodke izdelovati plastične izdelke? Je možno v placento dostaviti tudi jeklo, da bodo lahko izdelovali orožje?

Izjemna novica s področja znanosti tokrat prihaja iz Italije!

Raziskovalci so v posteljici ženske živali vrste homo sapiens odkrili sledove mikroplastike, po kemični analizi se je izkazalo, da gre za mikrodelce barv, topil in kozmetike v velikosti med 5 in 10 mikormetrov.

Novica je sprožila val evforije na Wall Streetu, kjer analitiki že ugibajo, kako bi lahko to odkritje aplicirali v gospodarstvu.

Iz podjetja Disney, ki je eden največjih prodajalcev plastičnih izdelkov na svetu, so povedali: ”Pozdravljamo novico, vendar sedaj ni časa za slavje in spanje na lovorikah. Čim prej moramo ugotoviti način, na katerega bi fetuse sprogramirali, da bi bili sposobni samostojno izdelovati plastične figurice.”

Po eni od možnosti, o kateri se govori v poslovnih krogih, bi mame po novem rojevale v proizvodnih halah korporacij, kjer bi s plastičnimi izdelki, ki bi na svet prikukali skupaj z otrokom, plačale del stroškov rojevanja, po rojstvu pa bi se lahko takoj vrnile na delovno mesto za tekoči trak.

Zanimanje za tovarne v maternicah je izkazala tudi vojaška industrija.

V placentah se namreč akumulirajo težke kovine, kot so mangan, cink in kadmij, iz katerih bi bilo mogoče izdelovati dele za orožje.

Kljub temu pa vse ni rožnato: finančni analitiki opozarjajo ženske in moške iz višjega sloja, naj se preselijo na območja s strogo okoljsko regulacijo, saj po vsej verjetnosti akumulacija mikroplastike in težkih kovin v telesu višjega sloja pusti hude posledice.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*