Protikorona paket 7: huda razhajanja med koalicijo in opozicijo glede višine Premierovega kipa!

Opozicija: ”Pred nami so hudi časi, znižajte kip za 25 cm!” Glede zamrznitve minimalne plače, nakupa dodatnih vreč za trupla in ponovne uzakonitve otroškega dela ni razhajanj.

Ni vidiku je nova politična afera!

V Vrhovnem sovjetu Ljudske republike Slovenije je namreč prišlo do resnega spora med koalicijo, ki jo sestavljajo stranke Partije, in opozicijo, ki jo sestavljajo stranke Partije.

Jabolko spora je višina Premierovega kipa, katerega gradnja je predvidena v 7. protikoronskem paketu zakonov (PKP 7).

Vodja opozicije Marjan Šarec je novinarjem sporočil: ”V opoziciji smo mnenja, da sedaj ni čas za razmetavanjem z denarjem, saj je epidemija močno prizadela naše ljudstvo. Zato od koalicijskih strank zahtevamo, da pozlačen kip Premiera znižajo za 25 cm in od tega ne bomo odstopili!”

Premierov kip bo stal pred Vrhovnim sovjetom (za starejše bralce: bivši parlament), po prvotnih načrtih pa naj bi bil visok 28 m in prevlečen z zlatom.

V koaliciji opozicijski predlog še premlevajo, neuradno pa smo izvedeli, da bi lahko prišlo do kompromisa, v skladu s katerim bi kip znižali za 10 cm, visok bi bil torej 27,9 m.

Glede ostalih določil PKP 7 med obema stranema Partije ni razhajanj.

Država bo minimalno plačo potopila v tekoči dušik, nato pa po njej udarila z macolo, zaradi uspešnega boja proti epidemiji pa se je povečala potreba po vrečah za trupla – v skladu z zakonom o korupciji bo 40 % vreč dobavil bratranec ministra Počivalška, 30 % žena tajnika v SD, preostalih 30 % pa ena od petih newyorških mafijskih družin, po vsej verjetnosti družina Gambino.

Zadnji hip naj bi v paket zakonov vstavili še odpravo prepovedi otroškega dela, saj so Božičkovi palčki zboleli, težave s pridobitvijo delovne sile pa imajo tudi cementarne.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*