Protest človeških ribic pred gospodarsko zbornico: ”Batagelj, jama ni tvoja!”

Proteusi zahtevajo preoblikovanje družbe v delavsko kooperativo. Sporočajo: ”Ko gre družbi slabo, nam znižajo plače in nas odpuščajo, ko ji gre dobro, dobimo prst, dobiček pa poberejo drugi!”

Nov dan, nov upor slovenskih delavcev.

Potem ko so se prejšnji teden uprli konji v Lipici, tokrat prihajajo klici po delavski participaciji pri vodenju podjetja iz Postojnske jame.

Protesta pred sedežem Gospodarske zbornice Slovenije se je udeležilo 12 proteusov (80 % njihove populacije), zahtevajo pa preoblikovanje delniške družbe Postojnska jama d.d. v delavsko kooperativo.

Predsednik sindikata Proteus Janez Slepec je povedal: ”Dovolj imamo tega, da smo delavci vedno v prvi vrsti, ko se plača izgubo podjetja, ko nastopijo dobri časi, pa naletimo na gluha ušesa!”

S tem Slepec tudi odgovarja kritikom delavskih kooperativ, ki pravijo, da delavci želijo pobasati profit, nimajo pa interesa v kritju izgube.

”Kdo zaboga pa sedaj krije izgubo podjetij? Najprej se zniža plače delavcem, potem se poslabša delovne pogoje, nato se odpušča – ali v tej verigi kje vidite, da je na slabšem poslovodstvo podjetja,” je še povedal Slepec.

Marjan Batagelj, večinski lastnik družbe, je bil za naš radio nedosegljiv, saj koplje nov rov Postojnske jame, ima pa do konca naslednjega tedna, da ugodi zahtevam človeških penisov, pardon ribic, v nasprotnem primeru se bodo priklenile na vrata jame.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*