Prosijo za odlog kredita, nato pa kupijo TA DRAGO TUNO!

Banke opozarjajo na pohlep potrošnikov, ki odloge kreditov izkoriščajo za življenje na veliki nogi. Bodo bankirji prisiljeni v preverjanje vsebine hladilnikov kreditojemalcev?

Banke so v teh dneh pričele s sprejemanjem vlog za odlok kreditov, poročajo pa že o prvih zlorabah.

Direktor neke slovenske banke, ki je želel ostati anonimen, je tako ob nakupu v Sparu opazil družino, ki ji je pred nekaj dnevi odobril odlog hipotekarnega kredita: ”Pogledal sem v njihov voziček in skoraj me je kap! Tuna Rio Mare! Ki je 36 centov dražja od tune S-Budget! Pri nas jokajo, da so ostali brez službe in brez denarja, doma se pa mastijo s kaviarjem in jastogi oz. tuno.”

Zaradi tovrstnih ekscesov naj bi Združenje slovenskih bankirjev v parlament že poslalo zakon, s katerim bi stopili na prste pohlepnim potrošnikom.

Andrej Šircelj, minister za finance: ”Ena od idej je, da bi kreditojemalci pošiljali na banke nakupovalne lističe, nato pa bi bančna komisija preverila smotrnost njihovih nakupov. Druga možnost pa je, da bi 3x na dan na banko poslali sliko svojega hladilnika.”

Ker smo tik pred hudo recesijo, se mora država izogniti scenariju, kjer bi bila družina v velikih dolgovih, nato bi za pomoč prosila davkoplačevalce, člani družine pa bi si izplačevali ogromne bonuse v obliki belega kruha.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*