Proračun tik pred zlomom? Država redno zaposlila dve (2!!) čistilki!!!

Kdo bo plačal? Koliko bo stalo? Ali si to lahko privoščimo? Zakaj se za čistilke najde denar, direktorju pošte pa se naprej meče kemičnik za 900 evrov? Jim bomo naslednjič dali plačo, s katero bodo lahko pokrile življenjske stroške?

Včeraj ponoči je kot strela z jasnega udarila nova afera: država bo redno zaposlila dve čistilki, ki sta do sedaj v Centru za tujce Postojna delali prek nizozemske podružnice podjetja, ki je bilo registrirano v Panami, poštni nabiralnik pa je imelo na Irskem!

Kot kaže, je lobij čistilk, o katerem na Norikravi pišemo zelo pogosto, državo zopet stisnil v kot in izsilil za dve svoji članici normalno pogodbo o zaposlitvi, kakršno imajo normalni ljudje, torej homo sapiensi.

Državni aparat je več let trdo garal, da je čistilke spravil na suženjske pogodbe zunanjih izvajalcev, sedaj pa čistilke pravijo, da so one tudi ljudje.

Gospodarska zbornica Slovenije opozarja, da je država tik pred zlomom, zahtevajo razglasitev izrednih razmer, Svetovna trgovinska organizacija pa pripravlja tožbo zoper Slovenijo zaradi nesmotrne porabe davkoplačevalskega denarja.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*