Pritožba uspela! Prevratniškim dijakom dovoljen dostop do zaporniške knjižnice!

Sodišče uslišalo prošnje civilne družbe, pučistični dijaki imajo v zaporu pravico do izobraževanja. Prva skupina dijakov prične izdelovati registrske tablice v ponedeljek.

Z okrajnega sodišča v Ljubljani so danes sporočili, da bodo dijaki vendarle dobili pravico do izobraževanja v zaporu.

Po številnih protestih učiteljev, odvetnikov in intelektualcev je sodišče odločilo, da je izobraževanje mladih ena od temeljnih človekovih pravic, zato imajo dijaki, ki so zaprti na Dobu, od danes od 8:00 pravico do dostopa do zaporniške knjižnice.

Spomnimo: dijaki so bili pred dnevi aretirani zaradi poizkusa državnega udara, družili pa naj bi se tudi z Levom Trockim, ki je bil zaradi kontrarevolucionarnega delovanja iz naše države izgnan že leta 1929.

Iz Doba so še sporočili, da bodo dijake vključili tudi v zaporniški program pridobitve tehnične in gradbene izobrazbe – v ponedeljek bo prva skupina najstnikov pričela izdelovati registrske tablice, v torek pa bodo pričeli s krampanjem kamnov.

Premier je ob odločitvi sodišča povedal, da jo spoštuje, da pa bi sam dijake še nekaj časa zadržal v samici, kjer bi imeli več časa za premišljevanje o svojem protidržavnem ravnanju.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*