Priprave na predsedovanje Evropi v polnem teku, na Brdu prenovili kip maršala Tita

Kip prenovil Inštitut za najnovejšo zgodovino, sedaj zopet odraža moč in pogum maršala! V sklopu priprav na predsedovanje bodo polepšali tudi Prešernov kip v Ljubljani.

V protokolarnem središču na Brdu pri Kranju že pospešeno potekajo priprave na julijsko predsedovanje Slovenije Evropski uniji.

Danes smo lahko tako uzrli obnovljen kip maršala Tita, ki je skozi čas postal pravi zaščitni znak Brda.

Kip je že dodobra načel zob časa, zato je bil še kako potreben restavracije, ki so jo opravili strokovnjaki iz Inštituta za najnovejšo zgodovino.

”Delo je bilo dolgotrajno in zelo delikatno. Mislimo, da smo maršalu vdihnili novo življenje in da kip zopet izraža pogum, moč in neverjetno inteligenco, po kateri je maršal tako znan,” so povedali z inštituta.

Kip maršala bo z novo podobo dobil tudi posebno mesto v protokolarnih srečanjih: ko bodo tuji državniki obiskali Brdo, bodo morali najprej položiti cvetje pred njegovim obeležjem, nato pa se bodo lahko tudi osebno srečali z maršalom.

Na predsedovanje EU pa se pripravlja tudi Ljubljana, kjer bo v prihodnjih dneh podobne prenove, kot je je bil deležen maršal, deležen še naš največji pesnik, katerega kip stoji v centru prestolnice.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*