Evrovolitve: kavčarji ostajajo največja stranka

Prvič po letu 1994 zavezništvo kavčarjev brez absolutne večine v Evropskem parlamentu. Kljub temu vse po starem, kavčarji še vedno daleč največja stranka. V drugih novicah: urednik norekrave sporoča, da je načeloma proti evropski pomoči Saudijcem pri pobijanju jemenskih otrok oz. otrok na splošno, vendar ravno gleda TV.

Volilna udeležba na evropskih volitvah je bila okoli 51 odstotna, kar pomeni, da je panevropsko zavezništvo kavčarjev dobilo 49 odstotkov – kar je sicer najmanj po letu 1994, vendar še vedno dovolj, da so kavčarji daleč največja politična stranka v Evropskem parlamentu.

Slovenija z 28 odstotno volilno udeležbo ostaja trdnjava kavčarjev, skupaj z ostalo vzhodno Evropo.

Kavčarji z izidom zadovoljni

Kljub izgubi absolutne večine so v stranki kavčarjev z izidom zadovoljni. Predsednik stranke slovenskih kavčarjev Janez Zofa:

‘’Najprej bi se rad zahvalil volilcem, ker so ostali doma. Ne bomo jih razočarali. Delovali bomo v skladu z ideologijo naših prednikov, ki so porušili berlinski zid, končali suženjstvo in dali ženskam volilno pravico: politični sistem je pokvarjen, vsi so lopovi, narediti se ne da nič, ostanite doma, glejte raje TV.’’

Predsednik Kavčarske stranke Slovenije Janez Zofa

Zakaj so kavčarji tako pomembni?

Zgornje vprašanje smo zastavili strokovnjaku za razlaganje vsakdanjih pojavov z Inštituta za kvantno mehaniko na ljubljanski fakulteti za družbene vede: ”Kavčarji so najpomembnejša stranka v vsaki demokraciji – so nekakšno sidro, zabetonirano na morsko dno, ki skrbi, da se ladja ne premakne nikamor oz. celo počasi tone.’’

Glede pomena kavčarjev za našo družbo so si edine tudi ostale politične stranke.

Macron, Merklova, Šarec, Salvini in ostali so se v skupni izjavi zahvalili kavčarjem in obljubili, da bodo v prihodnje naredili vse, kar je v njihovi moči, da doma ostane še več ljudi, saj si nihče ne želi presenečenj v obliki politično aktivnega prebivalstva.

Zdaj pa nazaj za TV.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*