Preprečen strelski pohod v Kranju: orožarska industrija v tožbo proti varnostnim organom!

Je policija z uspešnim delom neupravičeno zarezala v dobiček orožarjev, ki bi ga prinesla panika med državljani in povečan nakup orožja?

Nov dan, nov napad na gospodarstvo, tokrat s strani slovenskih in ameriških varnostnih organov, ki so v Kranju preprečili strelski pohod 20-letnika!

Predstavniki orožarske industrije so danes sporočili, da razmišljajo o tožbo zoper slovensko in ameriško policijo, saj sta s preprečitvijo množičnega umora preprečili tudi paniko med Slovenci in potencialno reformo zakona o orožju ter posledično povečano prodajo orožja za osebno zaščito.

Predstavnika podjetij Glock in Remington, katerih orožje je nameraval uporabiti osumljenec: ”Umori na ulici, strelski pohodi in kriminal na splošno so naša največja marketinška kampanja za prodajo orožja. S tem, ko je policija preprečila prvi strelski pohod v Sloveniji, je direktno zarezala v naš dobiček, zaradi česar se bomo tudi podali v tožbo.”

Na stran orožarjev je stopila tudi Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), kjer so povedali, da bi večje število množičnih umorov blagodejno vplivalo na gospodarsko rast, saj bi povpraševanje po orožju naraslo, kar bi v našo državo privabilo tudi podjetja iz orožarske industrije.

“Poglejte samo v ZDA, kjer so poboji nekaj vsakdanjega. Tam je industrija za izdelavo osebnega orožja vredna prek 30 milijonov dolarjev, zraven pa zaslužijo še izdelovalci neprebojnih vrat in oken, ki jih vgrajujejo v šole in vrtce, pa pogrebni zavodi itd. Zaradi korone smo v težki gospodarski situaciji, zato velja razmisliti tudi o povečanju nasilja v družbi. Če lahko v Anhovem služijo z dajanjem raka okoliškim prebivalcem, potem nekako ni fer, da bi se trgovanje s smrtjo prepovedalo drugim industrijam,” je povedal Fikus Benjamin, direktor GZS.

Če bo imel minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek posluh za gospodarstvenike, bomo prve uspešne strelske pohode dobili že v prihodnjih mesecih.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*