Premier vsem državljanom čestital ob današnjem dnevu reševanja morskih sesalcev

V govoru je poudaril nujnost kolaboracije med morskimi sesalci in ljudmi, okaral pa je morske vidre, ki se še kar upirajo lovu.

Danes v Sloveniji praznujemo dan reševanja morskih sesalcev, ko se spomnimo vseh naravovarstvenih organizacij, ki pomagajo pri reševanju kitov, delfinov, tjulnjov in drugih naših morskih bratrancev, ki so pogosto žrtve krivolova in onesnaževanja morij.

Ob tej priložnosti je državljane nagovoril Premier, ki je izpostavil nujnost zaščite oceanov, ki se utapljajo v plastiki, in kolaboracije med živalskimi vrstami.

”Večina živali danes priznava našo nadvlado, naučile so se našega jezika in prevzele naše navade. Še vedno pa imamo med morskimi sesalci posameznike, ki zagovarjajo upor kot nekaj pozitivnega, nekatere živali, kot je na primer polarni medved, nad ljudmi celo izvajajo nasilje in to ni dobro,” je povedal Premier.

V svojem govoru je še posebej poudaril nevarnosti, ki pretijo arktičnim živalim: ”Problem so predvsem mlajši osebki, ki ne razumejo, da je bolje živeti v živalskem vrtu oz. akvariju, kot pa se boriti za svoj obstoj na svobodi.”

Premier bo praznični teden nadaljeval z obiskom vrtnarij, saj prvega maja praznujemo svetovni dan sajenja sončnic.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*