Premier: “Razmišljamo o ponovni uvedbi terezijanske šolske reforme.”

V torek šola za dečke in deklice med 6. in 12. letom, učni jezik pa madžarščina? Premier naj bi se preselil v palačo Schönbrunn, ponovna uvedba tlake.

Premier je na včerajšnji novinarski konferenci sporočil, da vlada razmišlja o ponovni aktivaciji nekaterih reform habsburške cesarice Marije Terezije, s čimer želi pomiriti vse bolj nejevoljno javnost.

Premier: ”S torkom bi tako prvič v zgodovini Slovencev v šole romali vsi dečki in deklice med 6. in 12. letom, učili bi se o cesarju, Bogu in domovini, učni jezik pa bo madžarščina, ki je tudi uradni jezik Avstro-Ogrskega cesarstva.”

Če bo terezijanska šolska reforma res sprejeta, bo Premier postal daleč najbolj priljubljen cesar v zgodovini Slovenije in ikona feminizma, saj bodo v šolske klopi prvič v zgodovini našega naroda sedle tudi deklice.

Neuradno pa smo izvedeli, da bo v primeru uspeha vlada aktivirala še druge reforme iz 18. stoletja.

Govori se o uvedbi robotnega patenta, s katerim bi država določila največjo dovoljeno tlako – tlačani bi morali pri gospodarju delati samo 60 ur na teden.

Prišlo pa naj bi tudi do spremembe oblike vladavine: absolutistično monarhijo naj bi zamenjalo vladanje razsvetljenega absolutista, prvi se bo v tej vlogi preizkusil prav Premier, ki naj bi se že selil v dunajsko palačo Schönbrunn.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*