Premier na Brijonih sprejel predstavnike slovenskega gospodarstva in delavstva

Ameriška gospodarska zbornica zadovoljna z izkupičkom pogajanj. Trajekt s sindikalisti žal potonil pred obalo, prekarce pojedli levi iz Premierovega ZOO-ja.

Včeraj je Premier v svoji rezidenci na Brijonih gostil predstavnike slovenskih gospodarstvenikov in delavcev.

Žal se je sestanek začel z dvojno tragedijo, saj je trajekt, na katerem so bili sindikalisti, potonil pred obalo Brijonov.

Sreče pa niso imeli niti predstavniki prekarnih delavcev, izkrcali so se namreč na napačni strani otoka, ravno v ogradi za leve, ki je del veličastnega Premierovega živalskega vrta – lačni prekarci so bilo seveda mala malica za mogočne mačke.

Premier je nato kljub smoli delavcev nadaljeval pogajanja o protikoronskih ukrepih s predstavniki slovenskega gospodarstva.

V Amcham, American chamber of commerce in Slovenia, so povedali, da so z izkupičkom pogajanj zadovoljni: ”Izhodišče je dobro, želimo pa več denarja za ameriška podjetja v Sloveniji.”

Pozitivno so sestanek ocenili tudi v British-Slovenian Chamber of Commerce: ”Izhodišče je dobro, želimo pa več denarja za britanska podjetja v Sloveniji.”

Nekaj pomislekov so imeli samo predstavniki AHK Slowenien (Deutsch-Slowenische Industrie- und Handelskammer): ”Želimo več denarja za nemška podjetja v Sloveniji, drugače pa so izhodišča dobra.”

Slovenski gospodarstveniki so tako s koronaukrepi zadovoljni, delavcem pa v prihodnje svetujemo več previdnosti.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*